[OVNRENS]: Nem og sikker rengøring af din ovn

[OVNRENS]: Nem og sikker rengøring af din ovn
Ovn, ovnrensJeg ved ikke om du allerede har set "ren-ovn-tricket" på facebook, og om du måske også allerede har set advarselen mod "ren-ovn-tricket".

Det korte af det lange er, at en kvinde allerede er kommet alvorligt til skade, og at flere har henvendt sig med mindre skader.

Så pas rigtig godt på dig selv.

Allerede i sidste uge advarede man mod lige præcist dette "ren-ovn-trick" i radioen. Og jeg vil gerne have lov til at gøre det på bloggen her også. Og så komme med gode alternativer selvfølgelig.

Hvis ikke du allerede har hørt om "ren-ovn-tricket", er det ganske kort fortalt startet med, at en norsk husmor har lagt billeder ud af en beskidt og en skinnende ren ovn på facebook sammen med en opskrift, der inkluderer salmiakspiritus (og især dampene derfra). Og det skal man altså være meget forsigtig med.

Mit største ønsker for dette blogindlæg er, at oplyse og skabe et kærligt og velment fokus på forsigtighed med arbejde med kemikalier.

Derfor husk:

1. Bland aldrig kemikalier med hinanden
2. Brug dem altid som anvist og læs produktinformationer grundigt
3. Undersøg altid rengøringsvejledningen på det emne, du skal rengøre

Nå men, den ovn bliver jo ligesom beskidt igen og igen. Og endnu mere. Og endnu mere. Eller det gør min da. Og jeg skal ærligt tilstå, at det ikke ligefrem er den rengøringsopgave, jeg springer ud af sengen for at løse en lørdag morgen. Men det er sådan set ikke fordi, det er så besværligt endda, for når først man er kommet i gang og bruger rette metode, er det faktisk slet ikke så slemt.

Det er mit bud, at en problematisk ovn med masser af fastbrændt gammelt snavs kan rengøres på under 15 minutters samlet arbejdestid, hvis metoden er korrekt.

Så fat mod og rengøringsglæde.

Du får to opskrifter på, hvordan du nemt kan gøre din ovn ren uden det behøver at tage lang tid og være besværligt:

"Den gode gamle husmoder metode":

1. Smør din ovn, plader, rister mm. ind i fast brunt sæbe
2. Lad det virke i 15 minutter
3. Skrub let med en svamp, som ikke ridser
4. Skyl ned med rent vand og tør af med en ren klud

"Den moderne og lidt hurtigere metode":

1. Spray en rigtig ovnrens på
2. Lad den virke efter anvisning 
3. Skyl ned og tør efter

I princippet er der ikke den helt store forskel på, om du anvender en ovnrens eller den gode gamle brune sæbe. Det, som er forskelligt, er nemheden. Ovnrens kan typisk påføres let og hurtigt med en spray selv på lodrette flader. Begge produkter har en ret høj pH værdi, og er begge effektive overfor snavs som fedt og smuds fra madlavningen. Virketiden er typisk lidt kortere for ovnrens end for brunt sæbe. Jeg tænker, at det nok mest er en temperamentssag, om man er til den ene eller den anden, og jeg mener, at du vil kunne opnå samme resultat, uanset hvilken af metoderne, du vælger at bruge.

#Note:
Husk at både ovnrens og brunt sæbe har en høj pH værdi, og at du derfor skal være opmærksom på ikke at få det "fedtet" på andre overflader, end dem, som tåler det. Tjek altid din ovns rengøringsvejleding. Det gælder generelt for de meget moderne selvrensende ovne, at de ikke rigtigt tåler rengøringsmidler af nogen som helst slags.

Jeg håber, at dette blogindlæg har givet dig nogle fif til, hvordan du nemt og sikkert får en ren og lækker ovn. Det er meget lettere end de fleste tror.

Pas på dig selv og dem du holder af.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

 

 

 
22. september 2014
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask