[Ovnrengøring]: Verdens (måske) nemmeste måde at gøre din ovn ren på…

[Ovnrengøring]: Verdens (måske) nemmeste måde at gøre din ovn ren på…
OvnrensKender du det?

Du bliver træt bare ved tanken om, at skulle gøre din ovn ren. Du husker tilbage på hvor meget du måtte skrubbe sidste gang. Og så endda uden ovnen den blev ordentlig ren af det.

Okay, jeg skal ærlig tilstå!

Sådan havde jeg det engang.

Min ovn var pinligt snavset.

Og jeg slukkede konsekvent ovnen 10 minutter før gæsterne kom, fordi jeg simpelthen ikke orkede at nogen skulle se den med lys i.

Nå men, så skete det så (for cirka 5 år siden) at jeg fik en aha oplevelse.

Og uden det skal lyde for rosenrød, så opdagede jeg at hvis nu bare man gør det rigtigt, så er det faktisk ret så nemt. Faktisk vil jeg påstå, at du kan gøre din ovn perfekt rent på under et kvarter, hvis ellers bare du følger mine anvisninger.

Jeg har lavet en lille demovideo som taler for sig selv. [SE DEN - KLIK HER].

Der er "mormor måden", og så er der den måske lidt mere "moderne måde".

Det du skal vide er, at den slags snavs som findes i din ovn typisk er fastbrændt mad. Med masser af fedt i endda. Og hvis den slags belægninger skal opløses let, så skal der en noget basisk sæbe eller en effektiv ovnrens til. "Mormor måden" er baseret på brun sæbe, mens den "moderne måde" er baseret på en ovnrens fremstillet specifikt til rengøring af ovnen.

Det som opløser snavs af den her slags er nemlig rengøringsmidler, som har en pH værdi i det høje område dvs. over pH 10. Hvor det er rengøringmidler med lav pH værdi som opløser beløgninger af kalk og den slags.

Giver det mening? Det er ret vigtigt, at du bruger et produkt som er velegnet til jobbet. På den måde bliver rengøring af din ovn meget lettere.

Mormor måden:

1. Fjern al løst snavs manuelt med en spatel som ikke ridser
2. Fugt overfladen med vand
3. Smør din ovn ind i brun sæbe
4. Tænd ovnen og lun ganske let op
5. Skrub med en skuresvamp indtil belægningerne er opløst
6. Skyl efter og tør af

Mode måden:

1. Fjern al løst snavs med en spartel som ikke ridser
2. Fugt overfladen med vand
3. Spray ovnrens på og skrub let
4. Skyl efter og tør af

Begge metoder virker, og jeg tænker at det nok mest er, et spørgsmål om temperament hvilken man helst vil bruge.

# Bonusinfo 1: Ovnruden er af glas og kan gøres rent på præcist samme måde. Den kan ofte afmonteres endda. Det er en stor fordel. På den måde kan du nem tilgå begge sider af glasset nemlig.

# Bonusinfo 2: Ribberne kan også typisk tages ud.

De meget moderne selvrensende ovne kan være mere besværlige. De tåler typisk intet rengøringsmiddel, og skal derfor behandles med forsigtighed. Uanset hvad, så bør man altid læse ovnens rengøringsvejledning grundigt.

Til daglig rengøring og vedligehold er det selvfølgelig altid en god ide, at tørrer ovnen af med en klud vredet i almindeligt håndopvaskevand løbende. Sådan at du tager så meget snavs som muligt løbende. Friske pletter er altid lettere at fjerne end gamle pletter.

Jeg håber at mit blogindlæg har overbevidst dig om, at rengøring af ovnen ikke behøver at være besværligt og meget tidskrævende.

15 minutter og din ovn vil fremstå skinnende ren som fabriksny.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

PS: Se videoen - KLIK HER.
26. januar 2015
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask