Lad en effektiv rengøring forvandle dit badeværelse til et "hjemme-wellness-center"

Lad en effektiv rengøring forvandle dit badeværelse til et "hjemme-wellness-center"
Louise Grønhøj, Rengøring og rengøringsmidler


Badeværelset er et af de vigtigste rum i mit hus, og hvis du spørger min familie bruger jeg rigtig meget tid derinde (læs: og måske også lidt for meget varmt vand). Men sagen er altså den, at for mig er badeværelset mit helt private Wellness Center.


... Ro, forkælelse og nydelse...

Man behøver på ingen måde et stort og luksuøst badeværelse, mindre kan sagtens gøre det!

Virkemidler som duftelys, bløde håndklæder, afslappende musik og lækre badeprodukter skaber den helt rigtige hjemme-wellness-stemning i badeværelset.

Nå, men.. det jeg tænker er, at ligesom med alle andre rum i huset, så bliver det hele bare lidt mere lækkert, hvis det er rent og pænt.

Lad en effektiv rengøring forvandle dit badeværelse til et "hjemme-wellness-center"

A. Først og fremmeste skal du rydde grundigt op. Det har intet mindre en 2 fantastiske fordele. Det er lettere at gøre rent når der er ryddeligt, og måske betyder det endda at der ligefrem er mindre at gøre rent på. Den anden ting er, at der sker noget mentalt når man har ryddet op. Man bliver gladere og alt synes pludselig mere overskueligt (er det bare mig, eller er det ikke ekstremt gode grunde til at rydde kritisk op i ny og næ?)

B. Læg alle tekstiler til vask. Badeforhæng, måtter, gardiner, håndklæder, for i vasketøjskurv mm. Alt-alt-alt skal til vask! Vask efter anvisningen, og lad det evt. lufttørre i den friske vind.

C. Støvsug hele rummet. Og start gerne oppefra og arbejd dig derefter ned. YES, du læste rigtigt! Sæt en børste på enden af dit støvsugerør, og begynd med loftet. Selvom du ikke tror det trænger, så skal der nok gemme sig et lille bitte spindelsvæv eller en miniaturenullermand. Efterfølgende støvsuger du gulvet grundigt, og er opmærksom på alle revner og sprækker hvor du normalt ikke lige kommer.

D. Lav en spand med en opløsning af grundrens, og begynd systematisk at aftørre alle tænkelige overflader. Her starter du igen så vidt muligt oppefra. Aftør grundigt og omhyggeligt. Alt skal have en tur, og vær ikke bange for at bruge rigeligt med vand og sæbe. En meget hårdt opvredet klud er i dette tilfælde mindre effektiv.

E. Afkalk armatur, bruser, håndvask, badekar og alle overflader der trænger til en afkalkning. Se evt. min video om at fjerne kalk i tidligere blogindlæg.

F. Puds alle spejle, glasoverflader og vinduer.

G. Rens afløb.

H. Rengør toilettet. Skub al vand ud af vandlåsen med en toiletbørste. Doser og fordel toiletrens i kummen. Lad det gerne virke lidt. Efterfølgende børstes grundigt og skyl derefter ud (bonusinfo: Det gør en forskel at tømme toilettet for vand først. Produktet kan på den måde virke mere effektivt og i ufortyndet form).

I. Luft ud og lad den forfriskende duft af frisk luft komme indenfor.

J. Giv den lidt ekstra og hæv niveauet! Nu har du gjort dig så umage, og ryddet op, ryddet ud og gjort rent. Pynt fx. op med stearinlys, friske blomster, nye tekstiler, arranger dine parfumer flot, hæld flydende cremesæbe på flotte beholdere osv.

Så er der kun tilbage at nyde resultatet, og jeg håber virkelig helt ind i hjertet, at du giver dig selv lov til at bruge en masse tid på dig selv i dit nye "hjemme-wellness-badeværelse".

Det fortjener du!

Kærlig hilsen
Louise

 
5. marts 2012
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask