Bananfluer er de bittesmå fluer, der sværmer over din frugtskål - se her, hvordan du kommer af med dem.
Bananfluer er de bittesmå fluer, der sværmer over din frugtskål - se her, hvordan du kommer af med dem. Foto: Ina-Janine Johnsen, Mat på Bordet

Bananfluer - slip af med dem med disse smarte tricks

Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du én gang for alle nemt kan slippe af med de irriterende bananfluer. Se 4 hjemmelavede fælder og vælg den, der passer dig bedst. 

Af: Anja Bruneskjold, 16. maj 2020

Sæson for bananfluer

Bananfluer invaderer typisk køkkenet omkring august måned, hvor temperaturerne er på sin højeste. Bananfluer flyver oftest rundt i nærheden af frugt, grønt og andre sødlige madvarer, som ikke behøver at ligge i køleskabet. Hunfluerne lægger æg i maden, og larverne lever af de gærceller, som særligt findes i frugt.

Henover efteråret forsvinder bananfluerne igen, fordi temperaturen daler. Men du kan sagtens slippe af med fluerne inden da.

Her er 4 smarte fælder til let af fange bananfluer

1. Fang bananfluer i folie-fælde

Hæld eddike, øl eller en smule rødvin i en skål og dæk den til med plastikfolie. Lav derefter et par huller i folien. Bananfluer vil finde vej ned til væsken, men det vil være noget nær umuligt for dem at komme op igen.

2. Bananfluer drukner i eddike og opvaskemiddel

Hæld lidt eddike og et par dråber opvaskemiddel i en skål. Bananfluer vil tiltrækkes af eddike-lugten, men opvaskemidlet gør, at overfladespændingen ændres, så fluerne drukner.

3. Lav en kegle-fælde til bananfluer

Bananflue fælde lavet af en papirtragt og et glas med frugtrester og vand.  
Kegle-fælde til bananfluer (Foto: idényt)  

Bland eddike og lidt moden frugt i bunden af en kop. Lav derefter en kegle af papir og placer den med den smalle ende nede i koppen lige over væsken. På denne måde vil bananfluer nemt kunne finde vej gennem keglens brede ende, men de vil have svært ved at komme op gennem den smalle.

4. Bananfluer elsker mælk, sukker og peber

Bland et stort glas mælk, 100 gram rørsukker og 50 gram fint peber i en gryde.

Lad blandingen simre i 10 minutter og hæld den over i en dyb tallerken. Bananfluer vil blive tiltrukket af blandingen og sidenhen sidde fast i den klistrede væske.

16. maj 2020 Anja Bruneskjold
Mere om Køkken

11 myter om rengøring

Du følger med garanti nogle særlige rengøringsrutiner, når du skrubber dine gryder eller fjerner pletter på tøjet. Men måske har det slet ikke den påståede effekt – læs bare disse rengøringsmyter.

Disse 8 ting bør du ALDRIG komme i opvaskemaskinen

Opvaskemaskinen er en stor hjælp i køkkenet; det er nemt og bekvemt. Og hvem gider egentlig vaske op i hånden, når opvaskemaskinen nemt...

Sådan rengør du en komposit/granitvask

Få råd til hvordan du fjerner ridser og kalkaflejringer.

6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet. 

Krystalglas: Kun ét middel kan få gamle glas pæne igen

Det er ikke i rengøringsskabet, du skal lede efter dette middel, der med garanti gør de gamle glas så rene og pæne som nye.

De 14 mest beskidte steder i dit køkken - sådan rengør du dem

Køkkenet er et af de mest bakteriefyldte rum i hjemmet. Her er 14 rengøringstips til, hvordan du bekæmper bakterier i køkkenvasken, ovnen,...

Sådan fjerner du de værste pletter

Se, hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj!

8 ting, opvaskemaskinen OGSÅ kan bruges til

Du kan tilberede laks i en opvaskemaskine … Ja, det er faktisk ikke en joke, men en lovprisning til maskinen, der kan anvendes på uendeligt...

Med dette simple trick kan du fjerne te- og kafferester fra termoka...

Med tiden kan te og kaffe give brune pletter på indersiden af din termokande. Med dette simple trick kan du gøre det af med de indtørrede...

Spar tid og penge med disse 17 køkkenhemmeligheder

Med disse 17 hemmeligheder kan du både undgå madspil og spare tid på køkkenrengøringen. Læs med her!

5 ting, du IKKE må rengøre med køkkenrulle

Køkkenrullen er en genial opfindelse, når du for eksempel skal tørre spildt juice op. Men nogle overflader kan ødelægges af papiret.

10 ingredienser fra dit køkken, der også kan fungere som rengørings...

Se her en liste over 10 ingredienser fra dit køkken, der ikke kun er spiselige, men som også kan bruges som rengøringsmiddel.

Genialt trick: Sådan bliver dine bradepander rene igen med cola

En møgbeskidt bradepande med fastbrændt snavs er helt umulig at få ren og pæn igen. Men se så dette geniale trick.

Sådan kan du bruge salt til rengøring

Ligesom eddike og citron kan salt fungere som billig universalrengøringsmiddel i hjemmet. Se her 7 smarte måde at bruge salt til rengøringsu...

Derfor skal du ALDRIG vaske op i hånden!

Det er det rene vanvid. Du gør dig selv og miljøet en bjørnetjeneste ved vaske op i hånden. Opvaskebørsten er en af de mest møgbeskidte...