Huskede du at støvsuge bagsiden af køleskabet?

Køkken

Nej vel? Men du kan ifølge eksperter forøge et køleskabs levetid med 30 procent, hvis du husker at rengøre bagsiden.

Foto: iStock

Det er ikke nok at gøre køleskabet rent indvendigt

Det er en hård tørn at gøre køleskabet grundigt rent, men nu kommer vi desværre og fortæller dig, at du ikke er færdig, når skuffer mv. indeni skabet har fået den store tur.

Du bør nemlig også rengøre bagsiden – eller nærmere støvsuge kompressoren og kondensatoren.

Derfor skal du støvsuge på bagsiden af køleskabet

Der samler sig en masse støv på de bugtende rør, og det giver en ekstra belastning på kølesystemet, som i værste fald kan bryde sammen.

Det gode råd kommer en norsk ekspert i elforbrug, Henning Bondgard. Han står bag en undersøgelse af, hvor ofte nordmænd trækker deres køleskab ud og fjerner støv bagpå. 'Sjældent eller aldrig,' lyder konklusionen, og det samme gælder højst sandsynligt også for danskere.

Levetiden kan forøges med op til 30 procent

Ifølge artiklen i vivilla.no er det kun nødvendigt at foretage denne ekstra rengøring en gang om året, så den indsats er godt givet ud.

Det skønnes, at køleskabets levetid kan forøges med op til 30 procent, hvis du en sjælden gang støver af på dets bagside.

26. oktober 2016
Mere om Køkken

Sådan fjerner du fastbrændt risengrød

Køkken En gryde med fastbrændt risengrød kan virke umulig at få ren, men der er heldigvis råd at hente. Gør hurtigt din gryde så god som ny ved hjælp af disse tre nemme tricks.

11 myter om rengøring

Køkken Du følger med garanti nogle særlige rengøringsrutiner, når du skrubber dine gryder eller fjerner pletter på tøjet. Men måske har det slet...

Disse 8 ting bør du ALDRIG komme i opvaskemaskinen

Køkken Opvaskemaskinen er en stor hjælp i køkkenet; det er nemt og bekvemt. Og hvem gider egentlig vaske op i hånden, når opvaskemaskinen nemt...

Slip af med bananfluer med disse smarte tricks

Køkken Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du én gang for alle nemt kan slippe af med bananfluerne. Se 4 hjemmelavede fælder og vælg den, der passer dig bedst. 

Sådan rengør du en komposit/granitvask

Køkken Få råd til hvordan du fjerner ridser og kalkaflejringer.

6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Køkken Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet.

Krystalglas: Kun ét middel kan få gamle glas pæne igen

Køkken Det er ikke i rengøringsskabet, du skal lede efter dette middel, der med garanti gør de gamle glas så rene og pæne som nye.

De 14 mest beskidte steder i dit køkken - sådan rengør du dem

Køkken Køkkenet er et af de mest bakteriefyldte rum i hjemmet. Her er 14 rengøringstips til, hvordan du bekæmper bakterier i køkkenvasken, ovnen,...

Sådan fjerner du de værste pletter

Køkken Se, hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj!

Spar tid og penge med disse 17 køkkenhemmeligheder

Køkken Med disse 17 hemmeligheder kan du både undgå madspil og spare tid på køkkenrengøringen. Læs med her!

5 ting, du IKKE må rengøre med køkkenrulle

Køkken Køkkenrullen er en genial opfindelse, når du for eksempel skal tørre spildt juice op. Men nogle overflader kan ødelægges af papiret.

10 ingredienser fra dit køkken, der også kan fungere som rengørings...

Køkken Se her en liste over 10 ingredienser fra dit køkken, der ikke kun er spiselige, men som også kan bruges som rengøringsmiddel.

Genialt trick: Sådan bliver dine bradepander rene igen med cola

Køkken En møgbeskidt bradepande med fastbrændt snavs er helt umulig at få ren og pæn igen. Men se så dette geniale trick.

Sådan kan du bruge salt til rengøring

Køkken Ligesom eddike og citron kan salt fungere som billig universalrengøringsmiddel i hjemmet. Se her 7 smarte måde at bruge salt til rengøringsu...

Derfor skal du ALDRIG vaske op i hånden!

Køkken Det er det rene vanvid. Du gør dig selv og miljøet en bjørnetjeneste ved vaske op i hånden. Opvaskebørsten er en af de mest møgbeskidte...