Enkle tips til at rengøre og tørre karaflen

Det kan være næsten umuligt at rengøre en vinkaraffel, men med disse tricks kan du være sikker på, at du kommer helt i bund – uden kalkpletter og grums.

Af: Redaktionen, 1. oktober 2019

Vanskeligt at få karafler helt rene

Karafler er smukke og anvendelige, og du behøver ikke være vin-entusiast for at bruge dem i husholdningen. Men de kan være besværlige at have med at gøre efter brug, for hvordan kan man rengøre – og tørre – noget, man ikke kan få hånden ned i?
Det har vi samlet en række enkle råd til her:

Sådan rengør du din karaffel

En rødvinskaraffel er en af de sværeste glasting at gøre rent, ikke mindst på grund af vinens beskaffenhed og farveindhold. Men her er to geniale tricks, som du kan benytte med held hver gang.

1. Brug bagepulver. Vi har fundet et gammelt husgeråd til rengøring af termokander, som har samme besværlige form. Det vil også virke optimalt i en karaffel, hvor der fx har været rødvin.
Brug varmt vand og to teskeer bagepulver. Pulveret opløser farvestofferne og grumset på ingen tid.

2. Ris og sulfo. Her kom den hemmelige ingrediens (se videoen nederst i artiklen). Man renser simpelt hen bunden af karaflen med en blanding af sulfo, vand og tørre ris, som man ryster rundt nogle gange.

Sådan tørrer du din karaffel

En god idé er altid at skylle karaflen lige efter brug og omgående stille den til tørre på et særligt karaffel-tørrestativ, som nogle vinelskere har.
Men der er er også andre muligheder – her er to af dem:

1. Brug hårtørreren: Du kan føntørre en karaffel, hvis du gør det umiddelbart efter skylningen. Brug ikke den varmeste indstilling, det tørrer vandet for hurtigt og giver nemmere kalkpletter.

2. Fold et stykke køkkenrulle som en tyndt kræmmerhus og stik spidsen ned i karaflen – det vil suge fugten effektivt ud af karaflen og efterlade den uden pletter.

Video: Ris er den hemmelige ingrediens

Læs også: 12 tips til valg af vinkøleskab

1. oktober 2019 Redaktionen
Mere om Køkken

11 myter om rengøring

Du følger med garanti nogle særlige rengøringsrutiner, når du skrubber dine gryder eller fjerner pletter på tøjet. Men måske har det slet ikke den påståede effekt – læs bare disse rengøringsmyter.

Disse 8 ting bør du ALDRIG komme i opvaskemaskinen

Opvaskemaskinen er en stor hjælp i køkkenet; det er nemt og bekvemt. Og hvem gider egentlig vaske op i hånden, når opvaskemaskinen nemt...

Sådan rengør du en komposit/granitvask

Få råd til hvordan du fjerner ridser og kalkaflejringer.

6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet. 

Krystalglas: Kun ét middel kan få gamle glas pæne igen

Det er ikke i rengøringsskabet, du skal lede efter dette middel, der med garanti gør de gamle glas så rene og pæne som nye.

De 14 mest beskidte steder i dit køkken - sådan rengør du dem

Køkkenet er et af de mest bakteriefyldte rum i hjemmet. Her er 14 rengøringstips til, hvordan du bekæmper bakterier i køkkenvasken, ovnen,...

Sådan fjerner du de værste pletter

Se, hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj!

8 ting, opvaskemaskinen OGSÅ kan bruges til

Du kan tilberede laks i en opvaskemaskine … Ja, det er faktisk ikke en joke, men en lovprisning til maskinen, der kan anvendes på uendeligt...

Med dette simple trick kan du fjerne te- og kafferester fra termoka...

Med tiden kan te og kaffe give brune pletter på indersiden af din termokande. Med dette simple trick kan du gøre det af med de indtørrede...

Spar tid og penge med disse 17 køkkenhemmeligheder

Med disse 17 hemmeligheder kan du både undgå madspil og spare tid på køkkenrengøringen. Læs med her!

5 ting, du IKKE må rengøre med køkkenrulle

Køkkenrullen er en genial opfindelse, når du for eksempel skal tørre spildt juice op. Men nogle overflader kan ødelægges af papiret.

10 ingredienser fra dit køkken, der også kan fungere som rengørings...

Se her en liste over 10 ingredienser fra dit køkken, der ikke kun er spiselige, men som også kan bruges som rengøringsmiddel.

Genialt trick: Sådan bliver dine bradepander rene igen med cola

En møgbeskidt bradepande med fastbrændt snavs er helt umulig at få ren og pæn igen. Men se så dette geniale trick.

Sådan kan du bruge salt til rengøring

Ligesom eddike og citron kan salt fungere som billig universalrengøringsmiddel i hjemmet. Se her 7 smarte måde at bruge salt til rengøringsu...

Derfor skal du ALDRIG vaske op i hånden!

Det er det rene vanvid. Du gør dig selv og miljøet en bjørnetjeneste ved vaske op i hånden. Opvaskebørsten er en af de mest møgbeskidte...