Foto: Colourbox

8 ting, opvaskemaskinen OGSÅ kan bruges til

Du kan tilberede laks i en opvaskemaskine … Ja, det er faktisk ikke en joke, men en lovprisning til maskinen, der kan anvendes på uendeligt mange måder.  

Af: Redaktionen , 8. september 2015

Kræver en rengjort maskine

Opvaskemaskinen er naturligvis skabt til at vaske service, glas og bestik op. Først og fremmest. Men en moderne opvaskemaskine er så avanceret og hygiejnesikret, at man sagtens kan udvide anvendelsesmulighederne.
Det gælder dog for alle de tips, vi nævner her, at de kræver en helt rengjort maskine uden sæbe- og madrester. Men det er under alle omstændigheder vigtigt, at du holder din opvaskemaskine i topform, så mon ikke du er klar til at prøve disse ting af?

8 overraskende ting, du kan putte i opvaskemaskinen

1. Vaske baseballkasketter. Hvis der er en teenager i huset, kan de beskidte kasketter hobe sig op. Men en tur i vaskemaskinen ødelægger formen på denne hovedbeklædning, og hér kommer opvaskemaskinen ind i billedet. Placér kasketten på øverste hylde, og du bevarer både form og farve på den.

2. Tilberede laks. Det lyder skørt, men er faktisk sandt. Hvis din opvaskemaskine er ren og helt tømt, kan du tilberede fisk i den. Placér laksen i folie med et par citronskiver og lidt smør. Sørg for, at folien lukker tæt, og fold flere lag omkring fisken. Der må naturligvis ikke bruges opvaskemiddel, men maskinen skal køre på det varmeste program med længst tørretid. Prøv det!

3. Vaske lærredssko. Gummisko og lærredsko bliver ødelagt i vaskemaskinen, men en opvaskemaskine er mere varsom med tingene. Følg samme fremgangsmåde som med baseballkasketten.

4. Rense værktøj. Opvaskemaskinen er oplagt til at gøre snavset værktøj rent og skinnende. Det gælder naturligvis ikke de elektriske ting ...

5. Gøre din tandbørste bakteriefri. Din tandbørste kan blive ret ækel, hvis den ikke koges ind i mellem – eller får en tur gennem opvaskemaskinen. Et progam i denne maskine dræber med garanti bakterierne.

Læs også: Sådan holder du din opvaskemasine ung!

6. Rense børster og elastikker. Alt dit hårgrej kan gå i opvaskemaskinen – pånær de elektriske ting. Børster, elastikker og hårbånd har rigtig godt af at blive vasket godt igennem.

7. Gøre køleskabs- og fryserhylder rene. Det er vanskeligt at vaske hylder og skuffer i fryser og køleskab. De dele, der kan afmonteres, kan med stort held rengøres i opvaskemaskinen. Og denne gang er det helt fint at bruge vaskemiddel præcis, som du plejer.

8. Hygiejnetjek på legetøj. Plasticlegetøj kan blive helt utrolig snusket, og der er ofte brug for en mere omhyggelig afrensning, end en klud kan klare. En omgang i opvaskemaskinen klarer jobbet.

8. september 2015 Redaktionen
Mere om Køkken

11 myter om rengøring

Du følger med garanti nogle særlige rengøringsrutiner, når du skrubber dine gryder eller fjerner pletter på tøjet. Men måske har det slet ikke den påståede effekt – læs bare disse rengøringsmyter.

Disse 8 ting bør du ALDRIG komme i opvaskemaskinen

Opvaskemaskinen er en stor hjælp i køkkenet; det er nemt og bekvemt. Og hvem gider egentlig vaske op i hånden, når opvaskemaskinen nemt...

Sådan rengør du en komposit/granitvask

Få råd til hvordan du fjerner ridser og kalkaflejringer.

6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet. 

Krystalglas: Kun ét middel kan få gamle glas pæne igen

Det er ikke i rengøringsskabet, du skal lede efter dette middel, der med garanti gør de gamle glas så rene og pæne som nye.

Må man virkelig ikke vaske støbejern med sæbe?

Meningerne er delte, så nu forsøger vi en gang for alle at få slået fast, om du skader din støbejernspande ved at vaske den med sæbe. Hvad...

De 14 mest beskidte steder i dit køkken - sådan rengør du dem

Køkkenet er et af de mest bakteriefyldte rum i hjemmet. Her er 14 rengøringstips til, hvordan du bekæmper bakterier i køkkenvasken, ovnen, skraldespanden og adskillige andre steder.

Sådan fjerner du de værste pletter

Se, hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj!

Med dette simple trick kan du fjerne te- og kafferester fra termoka...

Med tiden kan te og kaffe give brune pletter på indersiden af din termokande. Med dette simple trick kan du gøre det af med de indtørrede...

Spar tid og penge med disse 17 køkkenhemmeligheder

Med disse 17 hemmeligheder kan du både undgå madspil og spare tid på køkkenrengøringen. Læs med her!

5 ting, du IKKE må rengøre med køkkenrulle

Køkkenrullen er en genial opfindelse, når du for eksempel skal tørre spildt juice op. Men nogle overflader kan ødelægges af papiret.

10 ingredienser fra dit køkken, der også kan fungere som rengørings...

Se her en liste over 10 ingredienser fra dit køkken, der ikke kun er spiselige, men som også kan bruges som rengøringsmiddel.

Genialt trick: Sådan bliver dine bradepander rene igen med cola

En møgbeskidt bradepande med fastbrændt snavs er helt umulig at få ren og pæn igen. Men se så dette geniale trick.

Sådan kan du bruge salt til rengøring

Ligesom eddike og citron kan salt fungere som billig universalrengøringsmiddel i hjemmet. Se her 7 smarte måde at bruge salt til rengøringsu...

Derfor skal du ALDRIG vaske op i hånden!

Det er det rene vanvid. Du gør dig selv og miljøet en bjørnetjeneste ved vaske op i hånden. Opvaskebørsten er en af de mest møgbeskidte...