Denne artikel er sponsoreret
Foto: Thomas Dahl, Benjamin Client Media

4 rengøringstips til din ovn – og én magisk genvej

Der skal sæbe og knofedt til, men så bliver den også strålende ren – til gengæld er der også en anden metode, der lader dig slippe helt for rengøringsmidler. 

Alle ovne skal på ét eller andet tidspunkt have en hovedrengøring, da madrester og andet snavs brænder sig fast på dens overflader, plader og riste. Her får du en guide til at rense din ovn ordentligt fra a-z, så den bliver funklende flot igen og ikke er ildelugtende ved opvarmning. Og hvis du egentlig godt kunne tænke dig en nemmere løsning, der vil give dig tid til alt det sjove i køkkenet, så læs stadig videre! 

Genvejen: Slip for rengøringsmidler

Fremtidsforskere peger på, at vores boliger kommer til at kunne mere og mere selv i fremtiden. Med rengøringsrobotter, wifi og nanoteknologi, bliver der et mindre behov for manuel rengøring. Fremtidens køkken findes dog allerede nu. Hvidevarer fra Siemens kan forbindes med Siemens Home Connect app’en og er så intelligente, at de kan hjælpe med alt lige fra madlavning til rengøring.

Et eksempel er ovne med automatisk pyrolytisk selvrens activeClean. Pyrolysefunktionen opvarmer til 500 grader og forvandler rester fra bagning, grillning og stegning til aske. Du skal kun tørre efter med en fugtig klud, og behøver ikke at blive hjemme for at vente, indtil den er helt færdig. Du kan nemlig styre og overvåge forløbet via mobilen. 


Via Siemens Home Connect app’en kan du tænde og slukke for Siemens ovnen på farten, blive guidet til optimale temperaturindstillinger og inspireret til opskrifter fra hele verden. 

 

Siemens Home Connect app’en kan forbindes med andre hårde hvidevarer fra Siemens og bl.a. hjælpe dig med at tjekke indholdet af dit køleskab via mobiltelefonen.

Gør-det-selv: Rengøringsmidler og fremgangsmåde

  • Ovnens indre og ovnplader

Glat emalje:
Smør ovnens indre flader og ovnplader ind i brun sæbe. Indstil ovnen til 100 grader, og sluk når sæbebobler kommer frem. Rens efter med en fugtig klud, når ovnen er blevet nedkølet. 

Ru emalje:
Smør fladerne ind i en blanding af varmt vand og rigeligt med opvaskemiddel. Det bør sidde i 60 minutter. Er der meget fastbrændt snavs, kan du bruge en spatel til at løsne det. Resten kan du tage med en opvaskebørste. Rens til slut af med en fugtig klud og start rengøringsprogrammet (Ovne med ru emaljeflader er som regel og til en vis grad selvrensende.)

  • Ovnriste (rustfrit stål)

Læg ristene i blød i varmt vand og håndopvaskemiddel i 30 minutter. Eller smør dem alternativt ind i brun sæbe og pak dem ind i husholdningsfilm. Brug derefter en skuresvamp til at fjerne det mest genstridige snavs og giv dem en tur i opvaskemaskinen.

  • Glasruden

Tag ruden af, hvis muligt, og pak ind i klude med opvaskesæbe. Efter 30 minutter kan du skylle efter med vand. Du bør ikke bruge en skurebørste eller lignende på glasset, som nemt kan ridse.

  • Ventilator (i ovne med varmluft)

Slut for strømmen til ovnen, tag ventilatoren ud og vask op i hånden med opvaskemiddel, en blød svamp eller opvaskebørste.

Se mere om de tids- og energibesparende Siemens-produkter på siemens-home.bsh-group.com/dk/oplev-siemens/highlights/home-connect.


Kilder: Siemens
InnovationLab, Teknologisk Institut, Inge Norus: Rengøring – så kan I lære det.

3. februar 2017
Mere om Køkken

Sådan fjerner du fastbrændt risengrød

En gryde med fastbrændt risengrød kan virke umulig at få ren, men der er heldigvis råd at hente. Gør hurtigt din gryde så god som ny ved hjælp af disse tre nemme tricks.

11 myter om rengøring

Du følger med garanti nogle særlige rengøringsrutiner, når du skrubber dine gryder eller fjerner pletter på tøjet. Men måske har det slet...

Disse 8 ting bør du ALDRIG komme i opvaskemaskinen

Opvaskemaskinen er en stor hjælp i køkkenet; det er nemt og bekvemt. Og hvem gider egentlig vaske op i hånden, når opvaskemaskinen nemt...

Slip af med bananfluer med disse smarte tricks

Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du én gang for alle nemt kan slippe af med bananfluerne. Se 4 hjemmelavede fælder og vælg den, der passer dig bedst. 

Sådan rengør du en komposit/granitvask

Få råd til hvordan du fjerner ridser og kalkaflejringer.

6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet.

Krystalglas: Kun ét middel kan få gamle glas pæne igen

Det er ikke i rengøringsskabet, du skal lede efter dette middel, der med garanti gør de gamle glas så rene og pæne som nye.

De 14 mest beskidte steder i dit køkken - sådan rengør du dem

Køkkenet er et af de mest bakteriefyldte rum i hjemmet. Her er 14 rengøringstips til, hvordan du bekæmper bakterier i køkkenvasken, ovnen,...

Sådan fjerner du de værste pletter

Se, hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj!

Spar tid og penge med disse 17 køkkenhemmeligheder

Med disse 17 hemmeligheder kan du både undgå madspil og spare tid på køkkenrengøringen. Læs med her!

5 ting, du IKKE må rengøre med køkkenrulle

Køkkenrullen er en genial opfindelse, når du for eksempel skal tørre spildt juice op. Men nogle overflader kan ødelægges af papiret.

10 ingredienser fra dit køkken, der også kan fungere som rengørings...

Se her en liste over 10 ingredienser fra dit køkken, der ikke kun er spiselige, men som også kan bruges som rengøringsmiddel.

Genialt trick: Sådan bliver dine bradepander rene igen med cola

En møgbeskidt bradepande med fastbrændt snavs er helt umulig at få ren og pæn igen. Men se så dette geniale trick.

Sådan kan du bruge salt til rengøring

Ligesom eddike og citron kan salt fungere som billig universalrengøringsmiddel i hjemmet. Se her 7 smarte måde at bruge salt til rengøringsu...

Derfor skal du ALDRIG vaske op i hånden!

Det er det rene vanvid. Du gør dig selv og miljøet en bjørnetjeneste ved vaske op i hånden. Opvaskebørsten er en af de mest møgbeskidte...