Julerengøring: Nem og effektiv julerengøring

Julerengøring: Nem og effektiv julerengøring
Okay, jeg tilstår.

Jeg er i julestemning.

Faktisk har jeg allerede indkøbt alle julegaverne, og julelyskæderne har jeg allerede fået hængt op udenfor.

Næste skridt er en grundig julerengøring, inden jeg kan få pyntet mit hjem op med fint og hyggeligt julepynt.

I min verden er julerengøringen en mini forårsrengøring. Jeg går sindssygt grundigt til værks, da jeg jeg elsker fornemmelsen af, at mine rammer er lækre rene og vedligeholdte.

Vil du have gratis inspiration til nem og effektiv julerengøring?

Billede til video vinduesvaskStøvkost til afstøvningKalkaflejringer, Video af rengøringsekspert, Louise Grønhøj

 

 

.

For mig er en julerengøring...

1: Grundig juleaftørring af alle overflader. Til aftørring af alle overflader bruger jeg en lækker mikrofiberklud og et almindeligt universal rengøringsmiddel opløst i varmt vand. Jeg tager alle synlige overflader en ad gangen og ganske systematisk.

2: Grundig julerengøring af lofter. Til rengøring af lofter anvender jeg en 100 % ren gulvmoppe vredet hårdt op i et universal rengøringsmiddel. Først tørrer jeg over med den fugtige moppe, og efterfølgende tørrer jeg over med en knastør moppe. Metoden er nem, og skåner mig for dårlig rengøringsergonomi.

3: Grundig julerengøring af vinduer indvendigt og udvendigt. Jeg elsker mit vinduesvaskesæt. Det hjælper mig med nemt og hurtigt at få vasket vinduerne både indvendigt og udvendigt. Se min video - KLIK HER.

4: Grundig julerengøring af skabe og skuffer. Uanset hvor god man er til at huske at aftørre skuffer og skabe, så synes jeg, at de over tid har tildens til at blive lidt fedtede. Derfor rengør jeg dem ekstra grundigt i forbindelse med min julerengøring. Jeg laver typisk en let opløsning af grundrengøringsmiddel og brandvarmt vand (fordi varmen også har en rengørende effekt) og vasker ned med en god mikrofiberklud. Og meget, meget vigtigt, så sørger jeg for at tørre vaskevandet væk fra overfladen med en knastør klud eller viskestykke.

5: Grundig julerengøring af fodlister og loftslister. Jeg rengør listerne med min favoritstøvkost, som er så lang, at den både kan nå til gulv og loft, uden jeg skal hverken ned at kravle eller op at klatre. Det går lynhurtigt, og jeg har en god rengøringsergonomi. Se min video - KLIK HER.

6: Grundig julerengøring og afkalkning af badeværelser. Hvis der er noget, som jeg synes er pænt, så er det skinnende overflader, der er fri for kalk. Derfor er det ikke kun et fast ritual i forhold til julerengøringen, men et fast ritual i forhold til en hvilken som helst rengøring at afkalke grundigt. Effektiv kalkrens er et spørgsmål om at forstå, at syre fjerner kalk, og at kvalitetsproduktet gør jobbet for dig. Mange hader kalk og har problemer med kalk, men det er virkelig ikke nogen svær opgave at afkalke, hvis altså bare man gør det rigtigt. Se min video - KLIK HER.

7: Grundig julerengøring af køleskab og fryser. Jeg rengør altid mit køleskab og min fryser i et rengøringsmiddel med desinficerende effekt. Det er ikke død og pine nødvendigt, men jeg gør det alligevel. Uanset hvilket rengøringsmiddel du bruger til julerengøring af dit køleskab og fryser, så anbefaler jeg helt klart, at du afslutter med at rengøre kun med vand, så du ikke har sæberester tilbage.

8: Grundig rengøring af alle tekstiler som gardiner, badeværelsesforhæng og løse tæpper. Alt, hvad der kan vaskes i maskinen, kommer i maskinen. Mit badeværelsesforhæng kommer jeg i blød i en opløsning af eddike, så kalkrester opblødes, før jeg kommer det i vaskemaskinen. Det giver et fantastisk resultat.

Jeg håber, at mine tips til en effektiv julerengøring har inspireret dig til at give dit hjem en grundig julerengøring, så du kan gå december i møde med et rent og lækkert hjem.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, Basicclean.dk

 
25. november 2014
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask