Hvad gør en støvsuger god?

Hvad gør en støvsuger god?
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, Støvsuger[SE VIDEO - KLIK HER]

Nu når sagen sikkert er den, at du bruger en del tid på at støvsuge, så tænker jeg at det er oplagt at overveje, hvad der gør en støvsuger god.

I mit sidste skriv fortalte jeg dig vist nok noget i retningen af, at jeg synes at jeg havde spildt min tid på en dårlig støvsuger, hvor jeg næsten selv skulle stoppe snavset ned i støvsugerøret for efterfølgende at opdage at suget var så dårligt at det knap blev suget ned i posen.

Det er i min verden ikke bare spild af kostbar tid, men næsten endnu mere frustrende at resultatet ikke bliver godt.

Derfor får jeg lyst til, at dele de 5 ting som jeg synes gør en støvsuger god.

For at se min video KLIK HER.

#1 [Sugeevnen]: Det er afgørende at støvsugeren har en effektiv sugeevne. Det afgøres ikke alene af støvsugerens motorstyrke, men faktisk nærmere af støvsugerens størrelse af støvsugerpose. Derfor anbefaler jeg at du går efter en støvsuger med en støvsugerpose på mindst 10 liter.

#2 [Ekstraudstyr]: For at få mest glæde af din støvsuger er det vigtigt at der medfølger et inventar mundstykke (det lille mundstykke til din støvsuger som typisk har en blød børste på) og et fuge mundstykke (det lille spidse mundstykke). De to mundstykker hjælper dig til at udnytte din støvsuger til andet end kun lige at støvsuge dit gulv. Med de to små mundstykker kan du støvsuge møbler, lister, skabe, skuffer og mange andre ting. Og det vil spare dig for meget rengøring med spand og klud.

#3 [Lednings længde]: Hvis du vælger en støvsuger med en lang ledning (fx. 15 meter) får du en lang rækkevidde. Så vil du slippe for hele tiden, at skulle afbryde dit arbejde fordi ledningen på din støvsuger ikke kan nå længere. Det i sig selv vil gøre jobbet meget lettere og du vil over tid spare mange timer.

#4 [Hepa filter]: Hvis du vælger en støvsuger med et hepa filter betyder det at selv de mindste partikler tilbageholdes i filtret og du opnår det bedste og mest allergivenlige indeklima. Den del synes jeg er meget aktuel i en tid hvor rigtig mange mennesker generes af allergi.

#5 [Design, ergonomi og vægt]: Formen på din støvsuger handler i min verden om alt andet end udseende. Men når jeg alligevel bekymre mig om design er det simpelthen fordi, at uanset hvor dygtig man er til at støvsuge, så kan det ikke undgås at en enkelt gang imellem kommer til at "køre på" noget under sin støvsugning. En støvsuger med runde former ridser mindre ved uheld. Så må designet godt være så gennemtænkt at det er nemt for dig at løfte din støvsuger fra et sted til et andet. Og derfor er det også vigtigt, at din støvsuger er relativ let.

De her guidelines er kun ment som inspiration, og valg af støvsuger er selvfølgelig en smagssag når alt kommer til alt. Men jeg mener at man bør overveje de 5 ovenstående parametre, da man vil få meget "rengøringsresultat" og "rengøringstid" forærende af en god støvsuger.

BONUSFIF, som du sikkert ikke allerede kender til:

A. Selvom din støvsuger sikkert er designet til at stå på en bestemt måde, så vil jeg gerne dele et fif med dig som både øger sugeevnen og din brugsøkonomi på dine støvsugerposer. Stil med jævne mellemrum din støvsuger på højkant, sådan at støvet i din støvsugerpose vil falde til posens bund. Det vil overraske dig hvilken forskel det gør!

B. Sørg altid for at mundstykker, rør mm. slutter tæt. Der går ekstremt meget sugekraft tabt ved utætheder.

C. Sørg for at støvsuge ergonomisk korrekt ved at tage slangen bag om ryggen. Hold med den ene hånd på støvsugerslagen og med den anden hånd på støvsugerøret. Indstil teleskopskaftet på din støvsuger korrekt sådan det passer bedst i højden. Og hvis du skal støvsuge lidt mere krævende positioner, så vær opmærksom på at hold ret ryg og brug musklerne i dine ben.

Systematik. Oh jo!

En korrekt støvsugning handler meget om systematik. Start i udgangspunktet altid med at støvsuge i højden. Når du kommer til gulvarealet skal du være opmærksom på, at støvsuge fra den ene ende til den anden ende. Sådan at du støvsuger overalt på gulvoverfladen.

Obs.

Der er masser af steder hvor du kan være ekstrem omhyggelig. Men der hvor du virkelig kan gøre en forskel, og der hvor der typisk samler sig meget støv er under sengen, under møblerne, bad dørene, i krogene og i det hele taget der hvor nullermanden kan ligge i læ.

Jeg håber rigtig meget på, at mit skriv giver mening for dig, og at du har fået bare en lille smule mere lyst til at støvsuge effektivt.

For jeg lover dig at det øger din rengøringsstandard markant, og at det vil få dit hjem til at fremstå endnu mere rent og lækkert.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

Støvsugning, Rengøringsekspert Louise Grønhøj PS: Fik du mon læst mit sidste skriv [støvsugningsguide], hvis ikke så kan du se det ved at klikke HER.
25. februar 2014
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask