[Forårsrengøring]: Sådan gør du effektivt forårsrent

[Forårsrengøring]: Sådan gør du effektivt forårsrent
Rengøring og pleje af rustfrit stål

Effektiv og nem rengøring af din mikroovn

Flirter foråret også med dig?

Og spekulerer du mon også i forårsrengøring? (Klik på playknap for at se videoerne).

Min ultimative yndlingsårstid er forår. Fornemmelser af lys, varme, håb og gode energier kommer til mig, og jeg får i den grad lyst til at udrette noget. Og når så solen med jævne mellemrum står sikkert ind af mine vinduer, og afsløre at en grundig forårsrengøring efterhånden er ved at tiltrængt, får jeg decideret lyst til at give mig i kast med en forårsrengøring af de helt store.

Typisk tænder jeg min yndlingsmusik, tager noget behageligt tøj på, åbner et par vinduer og brygger en dejlig kop kaffe. Og så går jeg ellers i gang med forårsrengøringen, og langsomt arbejder jeg mig igennem en forårsrengøring der forvandler mit hjem, både via ekstremt grundig rengøring og en omfattende oprydning.

Og når det er overstået, står jeg tilbage med følelsen af, at mit hjem er meget mere lækkert og overskueligt.

I mine kommende blogindlæg vil jeg forsøge at guide dig gennem min forårsrengøring. Og jeg håber at mine gratis fif vil være til din inspiration, og jeg håber at du på en eller anden måde, måske også vil opnå de samme fede fornemmelser efter endt forårsrengøring som jeg.

Hvor skal vi starte?

Lad os starte med forårsrengøring i køkkenet, som nok er det rum næst efter soveværelset som vi opholder os mest i!

1.
En grundig oprydning gør jobbet mange gange lettere. Jo bedre systemer du har på dine ting, jo nemmere er det også at foretage en grundig forårsrengøring. Start derfor med at gennemgå alle tingene i dit køkken og foretag en grundig oprydning. Noget skal måske systematiseret på en ny og bedre måde, og noget skal du måske endda helt skille dig af med.

2.
Bland en spand med varmt vand og universalrengøringsmiddel. Start oppefra og arbejd dig nedad. Vrid en god klud op og begynd så med først at vaske dit loft og loftlister ned. Opgaven her skal bare overstås efter min mening, og er ikke den mest opløftende del af forårsrengøringen. Men efter endt arbejde vil du se, at det har gjort en kæmpe forskel. Og på vaskevandets farve vil du med garanti kunne se at det var tiltrængt (husk at udskift dit vaskevand undervejs, sådan at du altid gør rent i rent vaskevand).

3.
Bland en ny spand med varm vand og universalrengøringsmiddel. Nu skal du vaske dine vægge, døre, vindueskarme, øvrige karme ned. Bagefter fortsætter du i samme stil med at vaske møblerne ned. Og videre til køkkenlågerne. Bordpladerne. Radiatorerne. Osv. Bliv ved indtil du har rengjort alle udvendige overflader.

4.
Nu er det tid til at tømme alle skabe og skuffer og rengøre dem indvendigt. Hvis det er svært at komme til i fx skuffernes hjørne, kan du med fordel folde kluden omkring spidsen af en kniv og bruge den til at komme helt ind i hjørnerne. (se evt. min video om rengøring af mikroovn. Der viser jeg dig hvordan du kan gøre).

5.
Når det kommer til rengøring af din ovn, er det først og fremmest meget vigtigt at du følger din ovns rengøringsvejledning. Men det bedste og måske mest brugt rengøringstip i forhold til forårsrengøring af din ovn er, at smøre den ind i brun sæbe og tænde ovnen indtil den bliver lun, for efterfølgende at slukke og skrubbe indtil den er perfekt ren. Man kan i enkelte tilfælde være nødt til at gentage behandlingen.

6.
Nu til et af mine yndlingsfif omkring forårsrengøring af din mikroovn. Det er nemlig lige før den kan rengøre sig selv. Og dog. Jeg har lavet en vidoeguide til dig, hvor du kan se hvordan du super nemt rengør din mikroovn. KLIK HER.

7.
Afmonter forsigtigt dine filtre i emhætten, og læg dem først i blød i en balje med brandvarmt vand og håndopvaskemiddel. Varmen fra vandet hjælper også til at opløse snavs og madsod. Så du kan evt. udskiftet vandet til nyt brandvarmt vand undervejs i din forårsrengøring af dit emhættefilter. Når du synes du har haft det i blød længe nok (20 -30 min), så skrub det med en god børste med mange halv bløde hår på. En gammel tandbørste kan være god til at komme ind på små steder.

8.
Så blev det håndvaskens tur. Og hvem vil ikke gerne have en skinnende ren og lækker håndvask. Benyt en svamp med en passende skurenylon og rengør først og fremmest håndvasken i en grundrens, som er perfekt til at opløse olie, fedt og lignende snavs. Herefter kan du tage en portion bagepulver og drysse ud i vasken og omkring afløbet. De aktive stoffer i bagepulveret vil udrette små mirakler. Lad det virke. Skrub og skyl af. Og woila siger jeg bare. Dit armatur rengøre i en type af effektiv kalkrens, da det ikke kan undgås at der over tid vil komme kalkbelægninger herpå.

9.
Tøm køleskabet for madvare. Lav en blanding med varmt vand og sæbe. Hvis du har et rengøringsmiddel med desinficerende effekt vil det være helt perfekt. Ellers kan du bruge helt almindeligt opvaskemiddel. Vask køleskabet af indvendigt og tør efter med en knastør klud. Rens overløbshullet øverst og nederst i køleskabet. Det kan være en fordel enten at bruge en gammel tandbørste eller en vatpind her.

10.
Fryseren skal nu tømmes for madvare. Til en rigtig forårsrengøring hører der sig en afrimning af fryseren til. Sluk på kontakten og afrim med en paletkniv eller anden passende genstand. Du kan hvis du vil fremskynde processen stille en beholder med kogende vand i fryseren, da det vil få isen til at smelte endnu hurtigere. Du skal selvfølgelig passe på ikke at ridse din fryser når du afrimer den. Når alt is er væk rengør du med en opløsning af et rengøringsmiddel med desinficerende effekt, eller igen med et almindeligt universalrengøringsmiddel. Husk at tør efter med et knastørt viskestykke.

11.
Rustfrit stål er efterhånden et meget anvendt materiale i de fleste køkkener. Det er efter min mening super flot, men til gengæld også super kedeligt hvis det ikke står flot, blankt og rent. Derfor vil jeg henvise dig til min video omkring stålren. KLIK HER.

Jeg håber rigtig meget på, at du er blevet inspireret til en grundig forårsrengøring. Og at du har fået nogen fif som måske gør jobbet lidt lettere for dig. Jeg elsker at dele mine guldkorn med dig. Og dine kommentarer modtager jeg med kyshånd i kommentarfeltet nedenfor.

Tak fordi du er med mig <3

Hav det fantastisk. Med eller uden forårsrengøring!

Kh.
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

fjern kalkPS: Fik du læst mit mest populære blogindlæg om at fjerne kalk? KLIK HER.
5. marts 2014
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

&#8211; [SE VIDEOGUIDE &#8211; KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu [&#8230;] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO &#8211; KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  [&#8230;] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du [&#8230;] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask