Er alle klude lige effektive

Er alle klude lige effektive
klud_playLangt hen ad vejen kan man sagtens bruge en ”luns” af en gammel t-shirt som rengøringsklud, men når det så er sagt er der meget rengøringseffektivitet hentet ved at bruge den helt rigtige klud til opgaven.

Der findes efterhånden et hav af klude, og det kan være noget af en uoverskuelig jungle, at finde frem til den mest velegnede klud.

Jeg ved ikke om du nogensinde har haft fornemmelsen af, at mens du forsøger fx. at støve af får oplevelsen af, at støvet ikke rigtigt hænger fast i kluden, men at du derimod bare skubber lidt rundt med det. Eller måske har du prøvet at aftørrer en glasoverflade med en klud som bare bliver ved med at lave striber. Og sådan kunne jeg blive ved.

For det har jeg nemlig prøvet!

Men balladen var i alle tilfælde selvforskyldt. Jeg brugte nemlig ikke de rigtige klude til til rengøringsopgaverne.

Derfor vil jeg gerne give dig et overblik over, hvilke klude du med fordel kan bruge til hvad. Og så vil jeg endda dele en nyhed med dig. Eller det vil sige, at jeg har aldrig set den type klud før, og derfor har jeg simpelthen lavet en lille video til dig. SE VIDEO - KLIK HER.

alt mulig klud blå

1. Den gode gamle alt mulig klud: Er skøn til basis opgaver som fx. brug i køkkenet og til aftørring på hårde overflader, der ikke ligefrem skal være skinnende blanke bagefter. Den kan efterlade lidt fnuller hvis den er slidt og har været vasket mange gange. Til gengæld er kluden ekstremt billig.

microfiber klud blå2. Mikrofiberkluden: Er nok en af de mest anvendte klude til rengøring af det private hjem. Mikrofiberkluden udemærker sig fordi den er vævet på en måde hvor der i hver en tråd er en "luftlomme" der kan holde på snavset. Og så kan den anvendes både tør og våd. Efter min mening er en mikrofiberklud ikke bare en mikrofiberklud. De findes i mange forskellige kvaliteter.

skrubbeklud_hvid3. Skrubbekluden er nyheden som jeg allerede elsker: En klud som på den ene side er en almindelig mikrofiberklud, men på den anden side er en mikrofiberklud med baner af blødt plast. Og de der baner at blødt plast er altså genialt tænkt. De skaber nemlig muligheden for "skrubbeeffekt", og kluden er derfor super effektiv og velegnet til allround rengøring fordi den kan bruges til lidt af hvert. Kluden koster omkring 25 kroner og er langt fra den billigste. Men den kan altså nogle tricks.

støvklud_hvid4. Støvkluden som jeg mener alle bør eje: Kluden er ekstraordinær fordi at du med en plydsklud i god kvalitet vil opleve en langt mere effektiv overtørring. Den fanger alt. Og holder på. Det er selvfølgelig en specialklud, som i udgangspunktet kun kan bruges til det ene formål, men det er den til gengæld også hysterisk god til.

Latexklud_hvid5. Glaskluden til stribefri optørring: Man kan mene hvad man vil, men jeg føler jeg spilder tiden når jeg rengør glas, vinduer og spejle med den forkerte klud. Det tager mindst dobbelt så lang tid. Det vigtige ved en glasklud er den flade struktur materialet har (og ofte er der latex i den også). Det forhinder en masse "luftlommer" der kan danne grundlag for væsker der kan lave striber.

gulvklud6. Den gamle gulvklud: Som jeg på en eller anden måde snart håber vil gå i glemmebogen. Mange bruger den stadig til gulvvask, men gulvkluden er så grov i materialet, at uanset hvor umage jeg gør mig lykkedes det ikke rigtigt for mig at lave gode rengøringsresultater med den. Men det er helt bestemt en smagssag. Og den skal nævnes her fordi jeg ved mange elsker den. Den er billig og kan næsten ikke slides op.


Hvilke klude bruger du? Hvilke er dine yndling? Har jeg glemt nogen?


Jeg håber du fik et lille overblik over de mange muligheder, og at du nu kan gøre hurtigere og mere effektivt rent.

Pas på dig selv, dine kære og dine ting.

Skriv til mig nedenfor hvis du har lyst.

Kh.
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj
24. juni 2014
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask