Rengør blandt andet din håndvask med bagepulver og citronsaft.
Rengør blandt andet din håndvask med bagepulver og citronsaft. Foto: iStock

Disse 3 lette tricks vil booste din rengøring

Er årets hovedrengøring lige rundt om hjørnet? Eller mangler du nogle gode tips og tricks til et rent hjem i hverdagen? Så vil du ikke gå glip at disse nemme tips, der vil booste din rengøring!

3 nemme tricks, der vil booste din rengøring

De fleste vil gerne have et rent hjem, men det er langt fra alle, der har tid og lyst til at gøre rent. Vi har derfor samlet disse 3 nemme tips, der vil booste din rengøring.

1. Gå systematisk til værks: Lav en to do-liste

Systematisk rengøring er effektiv rengøring. Når du skal gøre rent, er det først og fremmest en rigtig god ide at lave en plan over de ting, du gerne vil have klaret.

Overskueliggør derfor rengøringen ved at skrive en to do-liste over de ting, der skal klares. På denne måde danner du dig et overblik over, hvad der skal klares, inden du går i gang, og hvor langt du er nået, efterhånden som du gør rent.

2. Gå taktisk til værks

Efter du har lavet en liste over de ting, der skal klares, er det tid til at gå taktisk til værks. Når det gælder effektiv rengøring, er det nemlig ikke ligegyldigt, hvilket rum du starter i.

Her kan du se, hvilke rum du bør starte med for at optimere din rengøring.

3. Gør rent med disse fantastiske ting fra køkkenet

Selvom det kan være nemt og hurtigt bare at bruge de rengøringsartikler, du finder i supermarkederne, så er det ikke altid at disse produkter effektivt gør, hvad de skal. Prøv i stedet at lave dine egne rengøringsmidler ud af bagepulver, citronsaft og eddike fra køkkenet. Du vil blive fascineret over, hvor effektive disse ting fra køkkenet er som rengøringsmidler. 

Bagepulver

Bagepulver er ikke bare et fantastisk hævemiddel til bagværk og andet mad. Bagepulver er nemlig også fantastisk at gøre rent med, da det både består af en syre og en base, er et mildt slibemiddel og samtidig er miljøvenligt.

Tip: Har du indgroede pletter på bradepander, i kaffe- eller tekander så bland 1 teske bagepulver med 1 liter kogende vand og lad pletterne stå i blød alt efter behov.

Brug derudover bagepulver til at gøre håndvaske i køkken og bad rene, samt brusekabine eller badekar på badeværelset rene. Kom bagepulver på en fugtig klud og gnub bagepulveret mod særligt genstridige områder.

Du kan også bruge bagepulver til at rense dine madrasser for svedlugt og naturlige olier fra kroppen ved at drysse en tyndt lagt bagepulver ud over dine madrasser. Lad pulveret sidde i nogle timer og støvsug derefter dine madrasser grundigt.

Citron

Citron er også et genialt rengøringsmiddel, da syren i citrusfrugten er en fantastisk kalkopløser.

Tip: Brug citron til at fjerne kalk i badeværelset og køkkenet ved at blande 1 del citronsaft og 1 del bagepulver. Lad blandingen sidde på udsatte områder alt efter behov, skyld og tør efter med en ren klud. Voila! Dine vaske og dit bad vil skinne som aldrig før. 

Eddike

Eddike er ligeledes et fantastisk rengøringsmiddel, da syren i eddike opløser kalk.

Tip: Spray eddike på blanke ståloverflader, som eksempelvis køleskab, elkedelen, emhætte og så videre. Hvis disse overflader er meget beskidte, opnår du det bedste resultat ved at vaske med sæbe inden, du sprayer med eddike.  

 Se flere tips til hvordan du slipper af med vanskelige pletter ved at lave dine egne rengøringsmidler her.

16. marts 2018
Mere om Rengøring

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring nu!

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft..

– [SE VIDEOGUIDE – KLIK HER]   Det er højsæson for mælkebøtter. De vokser frem alle steder. Og efter min mening, så pynter det gule ukrudt noget så nydeligt. Min datter Johanne er 6 år og elsker dem. Hun plukker de fineste buketter til mig. Derfor elsker jeg dem også! Men hvordan er det nu […] The post Sådan fjerner du pletter af mælkebøttesaft.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du snavs i små kringlede kroge…

SE VIDEO KLIK HER. Kender du det? De der irriterende krummer i skuffen, som du ikke kan få til at bide på kluden, når du endelig har taget...

Sådan fjerner du blå striber fra toiletrens i toiletkummen (eller...

Når det samme spørgsmål bliver stillet igen og igen, så må det være fordi at spørgsmålet er relevant. Den her mail modtog jeg fra Susanne...

[Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil..

[SE MIN VIDEO – KLIK HER] Allright, jeg tilstår. Også selvom det måske er lidt pinligt. Men jeg er altså typen, der elsker at køre søndagstur. Altså en køretur i min bil uden formål udelukkende for hyggens skyld. Jeg elsker elsker elsker, at tøffe langsomt ud i det blå og se hvad ruten bringer mig.  […] The post [Rengøringsguide]: 3 nemme trin til effektiv rengøring af din bil.. appeared first on Louises rengøringstips.

VINDUESVASK: Louises bedste mormorfif

Nyder du foråret? Og al den lys der kommer ind gennem vinduerne? I do ♥ Men hvor kan man også bare se al snavs på vinduerne nu. Derfor får...

Sådan pudser du dine vinduer nemt og stribefrit..

[SE VIDEO KLIK HER] Weekenden var vidunderlig. Høj sol og blå himmel. Det føles næsten som om, at solens varme lader mig op med energi og...

RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler..

Har du hør det? Fuglene er begyndt at synge for os. Solen varmer os mere. Foråret. Det skønne forår er her. Og for mit vedkommende betyder det, at jeg så småt er i gang med at gøre haven klar, og netop har fundet mine havemøbler frem. Dem nyder jeg mange stunder i. Derfor får du […] The post RENGØRINGSGUIDE: Effektiv rengøring af dine havemøbler.. appeared first on Louises rengøringstips.

Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Rengøring af en brusekabine kan kræve stærke kemikalier, hvis man ikke dagligt holder kalken nede. Vi giver de bedste tips – og advarer om...

3 nemme trin til at fjerne kalk

3 nemme trin til at fjerne kalk

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Vælg den rigtige metode, og opnå de bedste rengøringsresultater

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 2 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask

Del 1 af 3: Hemmeligheden bag nem, effektiv og lynhurtig gulvvask