Sådan gør du din ventilator på badeværelset ren

Bad

Rens din ventilator på badeværelset og få et sundt indeklima. Læs med her, og find ud af hvor nemt det faktisk er.

Foto: iStock

Sundt indeklima

Du kan sørge for at et godt indeklima, hvis du sørger for at holde din ventilator ren, så badeværelset og de tilstødende rum ikke bliver fugtige. Dette skal gerne gøres et par gange om året, og hvis du undlader, er der risiko for, at der vil opstå skimmelsvamp - og den vil ikke kun sætte sig i ventilatoren. Skimmelsvamp sætter sig også i brusekabinen, toiletskabet eller andre fugtige steder. 

Tjek ventilatoren

Et simpelt trick, som kan afgøre om det er tid til at gøre din ventilator ren, er at du kan holde et stykke toiletpapir op til ventilatoren. Hvis papiret sidder fast af sig selv, så suger ventilatoren fint, og hvis papiret ikke sidder 'fast', så er det på tide at du får renset ventilatoren.

Rengør din ventilator

Der findes forskellige grader af, hvordan du kan rengøre din ventilator. Hvis der kun sidder lidt støv og skidt, som blokerer for udluftningen, så kan du nøjes med blot at støvsuge let på og omkring din ventilator.

Hvis din ventilator har behov for en lidt mere grundig rengøring, skal du vaske den af med vand og sæbe.

Det første du skal gøre, er at få slukket strømmen til apparatet, da vand og elektricitet ikke fungerer godt sammen. Dernæst kan du tage dækslet af og vaske det i hånden eller lade opvaskemaskinen klare det hårde arbejde. Tør dækslet grundigt af, før du sætter det på plads igen. 

Skimmelsvamp

Hvis det er gået så vidt at din ventilator er blevet inspiceret af skimmelsvamp, er vand og sæbe ikke nok til rengøringsprocessen. Her skal skrappere midler i brug, og du skal have fat i Rodalon eller et andet skimmeldræbende middel.

Kilde: Samvirke

31. januar 2017
Mere om Bad

Effektiv rengøring af silikonefuger

Bad Silikonefuger bliver hurtigt beskidte og mørke, og du kender garanteret til det hårde og besværlige arbejde med rengøringen af dem. Men med disse tricks får du nemt de hvide fuger tilbage.

Sådan sikrer du, at badeværelset dufter godt dagen lang

Bad Med dette simple trick sikrer du, at toilettet altid dufter – helt uden brug af kemikalier!

8 steder du glemmer at gøre rent men som virkelig trænger

Bad Du tænker måske ikke over at rengøre de steder, som ikke fremstår synderligt beskidte i hjemmet. Men betyder det, at de ikke behøver at...

Sådan holder du dit klinkegulv og fuger pæne

Bad Har du også misfarvede fuger i dit klinkegulv? 

Derfor skal tandbørsten i opvaskemaskinen

Bad Selvom du og din familie gør flittigt rent derhjemme, er der garanteret et par bakteriebomber, I overser ..

Hold fliserne på badeværelset rene med et bilbehandlingsprodukt

Bad Hvor længe holder fliserne i badeværelset, efter du har gjort dem rene? ALT FOR KORT TID! Kender du også til det, så skulle du måske kigge...

5 hurtige rengøringstips til badeværelset

Bad Man kan hurtigt komme til at glemme nogle af de små ting på badeværelset, når der skal gøres rent. Her er fem gode og hurtige tips til, hvad du skal huske næste gang, du gør hovedrent.

Sådan får du dit badeforhæng helt rent

Bad Forhænget på badeværelset er noget, som tiltrækker mange bakterier. Flere end man lige umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt, at du...

Sådan undgår du stoppede afløb

Bad Spar på både pengene og miljøet og lav din egen afløbsrens, som billigt og effektivt får renset helt igennem.

Hvor ofte bør dit tøj egentlig blive vasket?

Bad De fleste af os vasker faktisk meget af vores tøj oftere end nødvendigt. Ikke alene er det dårligt for miljøet; det slider også unødvendigt på tøjet. Se her, hvor ofte du egentlig bør vaske dit tøj.

Fjern brune fedtpletter fra dit porcelæn med hårblegemiddel

Bad Her er det geniale trick, som får dit gamle porcelæn og fajance til at se ud som nyt igen.

De 5 genveje, du aldrig må tage med vasketøjet

Bad Det er sandt, at en moderne vaskemaskine gør det meste af arbejdet, men du kan ikke tillade dig at dovne på alle punkter. Her er de 5 fejl,...

6 rengøringsfejl, som spilder din tid

Bad Ingen af os elsker at gøre rent. Så hvorfor gøre det sværere for sig selv? Her er 6 fælder, du ikke må falde i. 

Rengør toilettet med... Cola!

Bad Vi havde aldrig forestillet os, at cola kunne anvendes til dette.

Hovedrengøring af badeværelset, så det bliver rart og indbydende

Bad En hovedrengøring på badeværelset er tidskrævende og ikke altid lige lækker, men til gengæld er det en fornøjelse bagefter, når der dufter,...