Find midlet mod beskidte fliser i badeværelset i bilens verden.
Find midlet mod beskidte fliser i badeværelset i bilens verden. Foto: iStockphoto

Hold fliserne på badeværelset rene med et bilbehandlingsprodukt

Hvor længe holder fliserne i badeværelset, efter du har gjort dem rene? ALT FOR KORT TID! Kender du også til det, så skulle du måske kigge ned til din nærmeste forhandler af biltilbehør. Der finder du nemlig vidundermidlet på hylden.

Af: Mikkel Hede, 11. august 2016

Kampen med kalk og skidt i badeværelset har ingen ende. Det fugtige miljø og de store mængder af kalkholdigt vand, som er i omløb på badeværelset dag efter dag, kan give enhver husmor eller husfar grå hår i hovedet.

Kalk og skidt har alt for let ved at snige sig ind i fugerne og skabe grobund for, at de uønskede flager af urenheder breder sig. Selvfølgelig kan du altid give fliserne en overhaling igen efter kort tid med rigelig knofedt og skrappe kemikalier, men det kan også let komme til at virke som det rene Sisyfos-arbejde.

Det gamle bogtrykker-trick

Det problem har den erfarne bogtrykker Jens-Peter Jacobsen løst ved at bruge autovoks på fliserne i sit badeværelse. Inspirationen til det lille rengøringstrick kom fra hans mange års erfaring i bogtrykkerbranchen.

- Vi brugte autovoks på de grafiske maskiner. Der samlede sig jo hurtigt en masse tryksværte og andet skidt på dem. Med autovoks var det meget lettere at holde maskinerne rene, og de så også meget pænere ud, fortæller Jens-Peter Jacobsen.

Autovoks til fliserne i badeværelset

Senere lagde Jens-Peter Jacobsen to og to sammen og begyndte at bruge autovoksen i badeværelset på fliserne. Ligesom mange andre var Jens-Peter Jacobsen nemlig også grundigt irriteret over, hvor lang tid det tog at holde fliserne rene. 

Når han eller hans kone Margit Hansen i dag påfører autovoksen i deres badeværelse, så holder behandlingen mindst et halvt år. Den sidste tur, badeværelset fik med autovoksen, var for snart 8 måneder siden, og fliserne står stadig rene og skinnende.

Læs også: Microcement - sådan gør du det selv

Sådan smører du autovoks på fliserne

Der er ikke mange ben i autovoksbehandlingen af badeværelsesfliser. Først gør man fliserne rene efter alle kunstens regler. Det tager sin tid, men med autovoks varer det mange måneder eller hele år, før man behøver at gentage behandlingen. Når fliserne er tørre, gnides autovoksen fast på fliserne med en klud. Voilá!

Der er dog et par detaljer ved autovoksbehandlingen, som Jens-Peter Jacobsen gerne vil gøre opmærksom på.

- Det er vigtigt, at du bruger en autovoks uden slibemiddel, ellers vil der komme ridser i fliserne. Autovoksen egner sig også kun til fliser med en glat overflade, pointerer Jens-Peter Jacobsen.

Prøv selv tricket med autovoks på fliserne i badeværelset. Det sparer meget tid i det lange løb.

11. august 2016 Mikkel Hede
Mere om Bad

Genial dansk opfindelse sikrer rene toiletkummer

Kalkpletter i toilettet kan være umulige at slippe af med, men med ny dansk opfindelse bliver kummen ren på ingen tid. Se, hvordan her. 

Sådan sikrer du, at badeværelset dufter godt dagen lang

Med dette simple trick sikrer du, at toilettet altid dufter – helt uden brug af kemikalier!

8 steder du glemmer at gøre rent men som virkelig trænger

Du tænker måske ikke over at rengøre de steder, som ikke fremstår synderligt beskidte i hjemmet. Men betyder det, at de ikke behøver at...

Sådan holder du dit klinkegulv og fuger pæne

Har du også misfarvede fuger i dit klinkegulv? 

Derfor skal tandbørsten i opvaskemaskinen

Selvom du og din familie gør flittigt rent derhjemme, er der garanteret et par bakteriebomber, I overser ..

5 hurtige rengøringstips til badeværelset

Man kan hurtigt komme til at glemme nogle af de små ting på badeværelset, når der skal gøres rent. Her er fem gode og hurtige tips til,...

Sådan får du dit badeforhæng helt rent

Forhænget på badeværelset er noget, som tiltrækker mange bakterier. Flere end man lige umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at gøre det ordentligt rent.

Sådan undgår du stoppede afløb

Spar på både pengene og miljøet og lav din egen afløbsrens, som billigt og effektivt får renset helt igennem.

Hvor ofte bør dit tøj egentlig blive vasket?

De fleste af os vasker faktisk meget af vores tøj oftere end nødvendigt. Ikke alene er det dårligt for miljøet; det slider også unødvendigt...

Så tit skal håndklædet skiftes

Hvor tit skifter du mon dit håndklæde? Sandsynligvis ikke ofte nok ifølge hygiejneeksperten Kelly A. Reynolds. Hun uddyber hvor ofte håndklæderne bør skiftes, så de ikke ender ud som bakteriebomber.

Fjern brune fedtpletter fra dit porcelæn med hårblegemiddel

Her er det geniale trick, som får dit gamle porcelæn og fajance til at se ud som nyt igen.

De 5 genveje, du aldrig må tage med vasketøjet

Det er sandt, at en moderne vaskemaskine gør det meste af arbejdet, men du kan ikke tillade dig at dovne på alle punkter. Her er de 5 fejl,...

6 rengøringsfejl, som spilder din tid

Ingen af os elsker at gøre rent. Så hvorfor gøre det sværere for sig selv? Her er 6 fælder, du ikke må falde i. 

Rengør toilettet med... Cola!

Vi havde aldrig forestillet os, at cola kunne anvendes til dette.

Hovedrengøring af badeværelset, så det bliver rart og indbydende

En hovedrengøring på badeværelset er tidskrævende og ikke altid lige lækker, men til gengæld er det en fornøjelse bagefter, når der dufter,...