De 5 genveje, du aldrig må tage med vasketøjet

Bad

Det er sandt, at en moderne vaskemaskine gør det meste af arbejdet, men du kan ikke tillade dig at dovne på alle punkter. Her er de 5 fejl, de fleste mennesker begår, når de vasker tøj.

De fleste mennesker består fejl, når de vasker tøj. Se her de 5 hyppigste.
De fleste mennesker består fejl, når de vasker tøj. Se her de 5 hyppigste. Foto: istockphoto

Okay, det skal gå hurtigt, og du har betalt en net sum for din vaskemaskine. Men derfor kan du ikke bare tillade dig at overfylde, sjuske eller springe over, hvor gærdet er lavest med den tjans.

Her er 5 af de punkter, du ikke må ignorere, når du står med favnen fuld af beskidt tøj. Hvis du holder op med at begå de fejl, vil dit vasketøj blive pænere, og din dyre maskine holder endnu længere.

1. Du propper maskinen med for meget vasketøj

Moderne vaskemaskiner er store og kan rumme mange kilo, men alligevel har vi en tendens til at presse dem til det yderste. Kan der lige være et lille håndklæde mere ...? Nej, lad være med det. Vandet kan ikke komme ordentligt rundt i maskinen, det samme gælder vaskemidlet, og det slider på både tekstiler og elektronik.

2. Du ignorerer måleangivelser for vaskemiddel

Vi gør det alle – glemmer eller fortrænger, at der på alle vaskemidler står en præcis angivelse af den mængde, der er behov for. Oven i købet er midlerne i dag ekstra effektive, og der skal bruges væsentligt minde, end man tror. Men du SKAL overholde målene, ellers forurener du tøjet og miljøet, og det gavner på ingen måde rensningen, tværtimod. Desuden er der penge at spare, hvis du doserer korrekt og ikke konstant skal købe nyt vaskemiddel.

3. Du bruger kun et eller to programmer

Det er ærgerligt, hvis du ikke udnytter alt det, en moderne vaskemaskine kan i dag. De fleste af os har dog en tendens til at bruge de samme to programmer, et til det grove og et til det fine. Men der er så mange valgmuligheder, og de kan gavne holdbarheden af dit tøj og samtidig give besparelser, både på pengepungen og miljøet.

4. Du renser ikke maskinen

Selvom en vaskemaskine bruger rene midler, er det alligevel nødvendigt at rense skuffer, filtre og trumle alle de steder, hvor du kan. Ellers klumper snavs og renseprodukter sammen og efterlader dårlig lugt og måske striber på tøjet.

5. Du får ikke tjekket vandtilgangen

Det er vigtigt, at du ofte giver maskinens vandtilgang og filtre et eftersyn. Vi har en tendens til at tro, at den klarer sig selv, men vandslangen kan være kalket til eller tæt på at gå i stykker, så du bør få hele maskineret eftergået jævnligt.

4. september 2015
Mere om Bad

Effektiv rengøring af silikonefuger

Bad Silikonefuger bliver hurtigt beskidte og mørke, og du kender garanteret til det hårde og besværlige arbejde med rengøringen af dem. Men med disse tricks får du nemt de hvide fuger tilbage.

Sådan sikrer du, at badeværelset dufter godt dagen lang

Bad Med dette simple trick sikrer du, at toilettet altid dufter – helt uden brug af kemikalier!

8 steder du glemmer at gøre rent men som virkelig trænger

Bad Du tænker måske ikke over at rengøre de steder, som ikke fremstår synderligt beskidte i hjemmet. Men betyder det, at de ikke behøver at...

Sådan holder du dit klinkegulv og fuger pæne

Bad Har du også misfarvede fuger i dit klinkegulv? 

Derfor skal tandbørsten i opvaskemaskinen

Bad Selvom du og din familie gør flittigt rent derhjemme, er der garanteret et par bakteriebomber, I overser ..

Hold fliserne på badeværelset rene med et bilbehandlingsprodukt

Bad Hvor længe holder fliserne i badeværelset, efter du har gjort dem rene? ALT FOR KORT TID! Kender du også til det, så skulle du måske kigge...

5 hurtige rengøringstips til badeværelset

Bad Man kan hurtigt komme til at glemme nogle af de små ting på badeværelset, når der skal gøres rent. Her er fem gode og hurtige tips til, hvad du skal huske næste gang, du gør hovedrent.

Sådan får du dit badeforhæng helt rent

Bad Forhænget på badeværelset er noget, som tiltrækker mange bakterier. Flere end man lige umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt, at du...

Sådan undgår du stoppede afløb

Bad Spar på både pengene og miljøet og lav din egen afløbsrens, som billigt og effektivt får renset helt igennem.

Hvor ofte bør dit tøj egentlig blive vasket?

Bad De fleste af os vasker faktisk meget af vores tøj oftere end nødvendigt. Ikke alene er det dårligt for miljøet; det slider også unødvendigt på tøjet. Se her, hvor ofte du egentlig bør vaske dit tøj.

Så tit skal håndklædet skiftes

Bad Hvor tit skifter du mon dit håndklæde? Sandsynligvis ikke ofte nok ifølge hygiejneeksperten Kelly A. Reynolds. Hun uddyber hvor ofte håndklæ...

Fjern brune fedtpletter fra dit porcelæn med hårblegemiddel

Bad Her er det geniale trick, som får dit gamle porcelæn og fajance til at se ud som nyt igen.

6 rengøringsfejl, som spilder din tid

Bad Ingen af os elsker at gøre rent. Så hvorfor gøre det sværere for sig selv? Her er 6 fælder, du ikke må falde i. 

Rengør toilettet med... Cola!

Bad Vi havde aldrig forestillet os, at cola kunne anvendes til dette.

Hovedrengøring af badeværelset, så det bliver rart og indbydende

Bad En hovedrengøring på badeværelset er tidskrævende og ikke altid lige lækker, men til gengæld er det en fornøjelse bagefter, når der dufter,...