Foto: Colourbox

6 rengøringsfejl, som spilder din tid

Ingen af os elsker at gøre rent. Så hvorfor gøre det sværere for sig selv? Her er 6 fælder, du ikke må falde i. 

6 fælder, de fleste falder i

Rengøring er noget, de fleste af os gerne vil have overstået i en fart. Men når man skynder sig, spilder man ofte tiden - og ender med at skulle starte for fra. Her er 6 fejl, du skal undgå.

1. At støvsuge først. Støvsugning er garanteret ikke din favorittjans, og mange af os har en tendens til at klare den del først. Men det er en dårlig idé, for når du efterfølgende giver dig til at støve af på hylder osv., skal du støvsuge igen.

2. At vaske vinduer på varme dage. Okay, du kan se skidtet bedre, når solen skinner. Men vandet tørrer også hurtigere, og det giver striber. Vask vinduer i gråvejr, dog ikke, når det regner.

3. Du skifter ikke børster ud på støvsugeren. Det er vigtigt at skifte børstehoveder, når du rengører forskellige overflader, ellers risikerer du at slæbe rundt på skidtet – fx at gnide alt støvet fra gulvet ind i sofaen.

4. Du skyller og rengører service, inden du stiller i opvaskemaskinen. Selvfølgelig skal du skrabe madrester af, men det er på ingen måde en fordel at skylle og skrubbe. For det første er det spild af energi og vand, og for det andet er moderne opvaskemaskiner skabt til at klare opgaven.

5. Du lader ikke afkalkningsmidler og andet sidde på fliser. Hvis du har for travlt, og begynder at skrubbe ti sekunder, efter at rengøringsmidlet er påført i brusekabinen, når det ikke at virke på fx sæberester, og så kan det næsten være ligemeget. Det er en ommer, og du har spildt din tid.

6. Du glemmer, at dine hvidevarer også skal rengøres. Du skal huske, at rengøre din opvaskemaskine, vaskemaskine osv. Jævnligt, ellers kalker de til, og det giver dig en masse bøvl. I værste tilfælde går de i stykker eller brænder sammen.  

7. august 2015
Mere om Bad

Genial dansk opfindelse sikrer rene toiletkummer

Kalkpletter i toilettet kan være umulige at slippe af med, men med ny dansk opfindelse bliver kummen ren på ingen tid. Se, hvordan her. 

Sådan sikrer du, at badeværelset dufter godt dagen lang

Med dette simple trick sikrer du, at toilettet altid dufter – helt uden brug af kemikalier!

8 steder du glemmer at gøre rent men som virkelig trænger

Du tænker måske ikke over at rengøre de steder, som ikke fremstår synderligt beskidte i hjemmet. Men betyder det, at de ikke behøver at...

Sådan holder du dit klinkegulv og fuger pæne

Har du også misfarvede fuger i dit klinkegulv? 

Derfor skal tandbørsten i opvaskemaskinen

Selvom du og din familie gør flittigt rent derhjemme, er der garanteret et par bakteriebomber, I overser ..

Hold fliserne på badeværelset rene med et bilbehandlingsprodukt

Hvor længe holder fliserne i badeværelset, efter du har gjort dem rene? ALT FOR KORT TID! Kender du også til det, så skulle du måske kigge...

5 hurtige rengøringstips til badeværelset

Man kan hurtigt komme til at glemme nogle af de små ting på badeværelset, når der skal gøres rent. Her er fem gode og hurtige tips til, hvad du skal huske næste gang, du gør hovedrent.

Sådan får du dit badeforhæng helt rent

Forhænget på badeværelset er noget, som tiltrækker mange bakterier. Flere end man lige umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt, at du...

Sådan undgår du stoppede afløb

Spar på både pengene og miljøet og lav din egen afløbsrens, som billigt og effektivt får renset helt igennem.

Hvor ofte bør dit tøj egentlig blive vasket?

De fleste af os vasker faktisk meget af vores tøj oftere end nødvendigt. Ikke alene er det dårligt for miljøet; det slider også unødvendigt på tøjet. Se her, hvor ofte du egentlig bør vaske dit tøj.

Så tit skal håndklædet skiftes

Hvor tit skifter du mon dit håndklæde? Sandsynligvis ikke ofte nok ifølge hygiejneeksperten Kelly A. Reynolds. Hun uddyber hvor ofte håndklæ...

Fjern brune fedtpletter fra dit porcelæn med hårblegemiddel

Her er det geniale trick, som får dit gamle porcelæn og fajance til at se ud som nyt igen.

De 5 genveje, du aldrig må tage med vasketøjet

Det er sandt, at en moderne vaskemaskine gør det meste af arbejdet, men du kan ikke tillade dig at dovne på alle punkter. Her er de 5 fejl, de fleste mennesker begår, når de vasker tøj.

Rengør toilettet med... Cola!

Vi havde aldrig forestillet os, at cola kunne anvendes til dette.

Hovedrengøring af badeværelset, så det bliver rart og indbydende

En hovedrengøring på badeværelset er tidskrævende og ikke altid lige lækker, men til gengæld er det en fornøjelse bagefter, når der dufter,...