Undgå planter, der er vindbestøvede. De producerer store mængder pollen. Det gælder fx pilen med de søde gæslinger.
Undgå planter, der er vindbestøvede. De producerer store mængder pollen. Det gælder fx pilen med de søde gæslinger.

Skift pile­kviste og forsytia ud, og hold allergifri påske

Især i påsken er der tradition for, at vi pynter op med grene med gæslinger og gule forårsblomster. Det kan desværre forårsage allergiudbrud, for netop de traditionelle pilekviste og forsytia afgiver pollen, der minder om birkepollen, som mange danskere er allergiske over for.

Skyl grenene inden du sætter dem ind

Det er en god idé at skylle grenene og lade dem tørre et par dage i bryggerset, inden du sætter dem helt ind på bordet. På den måde fjerner og udtørrer du en stor del af de naturlige skimmelsvampesporer, der indeholder allergener, som udløser høfeber og røde øjne. 

Duften fra blomster hænger længe i stuen

Forårsblomsternes behagelige dufte er ofte populære. Men hvor duftene i haven er forbigående, bliver dufte i stuens stillestående luft et problem for duftallergikere. Kirsebær, magnolie, liljer og løgplanter er ofte stærkt duftende, så dem bør du undgå. 

Der findes duftfrie blomsterFoto: Berit Viuf

Du kan dog finde sorter, der er stort set duftfrie, og dem kan du bruge i stedet. Kurvblomster som margerit og tusindfryd kan udløse eksem. Det er ikke kun ved fysisk kontakt, men også indirekte, fordi de allergifremkaldende stoffer hvirvles op i luften, når de berøres eller flyttes rundt på.

Ægallergikere reagerer på små mængder

Æg er ikke til at komme uden om i påskepynten. Vær opmærksom på, at børn, som er allergiske over for æg, kan reagere selv ved meget små mængder. Der er dog ingen grund til at afholde børnene fra at være med til at pynte æg, bare tag dine forholdsregler.

Påskeæg til børn med allergi

Lad ikke børn med æggeallergi puste æg selv, vask skallerne, inden de får dem i hånden til at male eller trille, så risikoen for at de “smitter” fra hånd til mund bliver mindre. Alternativt kan du få glas- eller plastikæg i hobbybutikker, som kan pyntes på samme måde som de ægte.

Afskårne grene

Undgå: Pil, hassel, elletræ, birk og forsytia. 

Brug: Kirsebær kornel, gul/hvid kornel, rønnebær, solbær, ribs, gyvel, kirsebær uden duft.

Blomster

Undgå: Stærkt duftende løgblomster (fx liljer), kirsebærblomster, magnolia, margerit, bellis, kornblomst, asters, mælkebøtter og tusindfryd

Brug: Duftfrie sorter, gule roser uden duft, stedmoder, violer, brændende kærlighed (kalanchoe), orchide-er uden duft.

23. marts 2018
Mere om Påske

Pynt op med påske-gult ude og inde

At pynte op – ude og inde – behøver ikke at koste en bondegård. Til gengæld bliver de fleste glade, når hjemmet afspejler den kommende højtid, påsken. Vi giver dig en guide til, hvordan du selv laver flotte, gule påskeæg til pynt. 

Pas på! Denne klassiske forårsblomst er giftig

Mange af os har den i haven eller i vindueskarmen, men faktisk er den så giftig for dit kæledyr, at du straks ringe til din dyrlæge, hvis...

Påske: Tips til flotte voksæg og påskekort i ferien

Vi giver dig og din familie inspiration til at lave flotte påskekort og voksæg til forårsgrenene.

5 tips: Sådan giver du dine påskeliljer et længere liv

Når de første påskeliljer titter frem, ved vi at foråret så småt er på vej. Men blomsternes liv kan være kort. Her får du fem gode råd til, hvordan dine påskeliljer får et længere liv i vasen.

Kunsteriske æg til dit påskebord

De glimter og lyser, de hjemmelavede æg, som pynter din stue op til påske. Har du lidt fingersnilde og de rigtige materialer, så er de både...

Sådan laver du et anderledes påskeæg

Er du lidt fiks på fingrene, kan du lave et anderledes grønt påskeæg.

Bag disse lækre påskemuffins i påskeferien

Muffins til kaffen er et hit i påskedagene Opskriften er fra Dansukker(12 stk.) Ingredienser 100 g margarine 3/4 dl mælk 1 1/2 dl rørsukker 2 æg 1 tsk bagepulver 1 tsk Vaniljesukker 2 spsk kartoffelmel 2 1/2 dl hvedemel Fromage 3 æg 2 dl Flormelis 2 dl kaffefløde saft og reven skal af 1 citron 5 blade husblas 3 dl piskefløde Pynt: Flor med chokolade og jordbærsmag.  Sådan gør du: Smelt margarine, og tilsæt mælk. Varm op til kogepunktet. Pisk æg og sukker let. Bland alle de tørre ingredienser, og rør dem i æggemassen skiftevis med mælkeblandingen. Hæld dejen i papirforme eller i en muffinform, og bag midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter. Lad kagerne køle af.  Skær et låg af hver muffin, og del låget i to. Læg husblas i blød i rigeligt vand. Bland kaffefløde, æg og Flor Tropical i en kasserolle, og varm op, til det bliver cremet. Tag husblassen op af vandet, og rør den i den varme creme. Tilsæt citronsaft og -skal. Pisk fløden til skum, og vend den i den afkølede creme.  Læg fromage på hver muffin med en ske. Sæt de to dele af låget i som vinger. Bland Flor med chokolade- og jordbærsmag (Flormelis med smag) med lidt vand, og pynt kagerne med øjne og næb. Stil dem i køleskabet, indtil de skal på bordet.

Påskepynt af vatrondeller

Påsken er lige rundt om hjørnet! Se hvordan du laver det fineste påskepynt af vatrondeller.

Gå på æggejagt i påsken

I påsken skal der leges og hygges – vi skal nemlig på æggejagt! Bliv inspireret af disse idéer til æggejagt med din familie i påsken.

Påskepynt til påskebordet

Lav en nem og enklet påskedekoration til påskebordet.

Haren kommer med påskeæg

Glæd familien med masser af æg, blomster og påskeharer.

Lav selv nemme og enkle påskedekorationer med blomster

Påske er lig med forår og smukke blomster. Du kan bruge nogle af dem i de tre blomsterdekorationer, du får fra blomsterdekoratør Annie...

Leg med æg - gemme, finde, løbe og trille

I påskens fridage er det en oplagt idé at lave forskellige lege med hele familien. Få tre forslag til lege med æg - gå på æggejagt, løb med æg eller se hvem der er bedst til at trille dem.

Påskepynt: Brug æggeskaller som vaser og stearinlys

Det er snart påske og tid til at finde kreativiteten frem. Når det gælder det veldækkede påskebord, kan du på kort tid skabe den helt rette...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.