Foto: iStockphoto

Påskepynt: Brug æggeskaller som vaser og stearinlys

Det er snart påske og tid til at finde kreativiteten frem. Når det gælder det veldækkede påskebord, kan du på kort tid skabe den helt rette stemning. Ud af hønseæg kan du blandt andet lave de fineste små vaser og lysende æggeskaller. Du kan også lave marmorerede æg.

Brug æggeskallerne som små vaser

Tag en bakke relativt store æg, og slå cirka 1 cm af æggenes top med en skarp kniv. Hæld indholdet over i en skål, og brug det til fx bagning eller en omelet. De tomme skaller vaskes forsigtigt rene med en finger, og placeres i æggebægre.

Fyld dernæst skallerne med ikke alt for koldt vand, og brug dem som vaser til et par vintergækker og andre tidlige små forårsblomster fra haven. Du kan enten stille vaserne i en række midt på bordet eller ved hver kuvert med navnet på gæsten på æggeskallen.

Lav æggeskallerne om til stearinlys

Du kan også anvende halverede æggeskaller som lys på bordet. Du skal bruge et fyrfadslys til hver halv æggeskal - brug gerne hvide lys til brune æg og farvede til hvide. Halvér æggene, rens halvdelene, og sæt dem i hvert sit æggebæger. Skær stearinen af lysene, så kun vægerne med metalfoden er tilbage. Stil vægerne i
de halve skaller.

Smelt stearinen over et vandbad, og fordel den i skallerne, så kun toppen af vægen stikker op. Når stearinen er blevet helt fast, er lysene parat til brug.

Papirklip og gren med påskeæg

Lad børnene klippe papirklip - eventuelt i æggefacon - i grønt og gult papir, og læg dem som dekoration på bordet eller mellem tallerkenerne til forret og hovedret. Kronen på værket er en gren med påskeæg – måske nogle, som familien selv har dekoreret. Prøv med en gren fra den krøllede troldhassel – i de mange "krøller" er der plads til masser af fine æg.

Marmorerede æg

Det er nemt og sjovt for både børn og voksne at lave marmorerede æg. Æggene er også fin dekoration på bordet, og så kan de ovenikøbet spises.

Prøv at få så hele skaller som muligt af æggene, og læg dem som pynt på tallerkenen med de pillede æg eller som en selvstændig pynt midt på bordet.

Sådan gør du

Læg hvide æg i koldt vand i en gryde, så vandet lige netop dækker. Når vandet koger, skal de koge i 10 minutter.

Lad æggene køle helt af, og slå så let på skallen fx med en teske. Den skal krakelere, men stykkerne skal stadig hænge godt fast.

Hæld en teskefuld konditorfarve (frugtfarve) i en frysepose, og kom et af æggene ned i posen. Vend ægget godt rundt, så farven trænger ind i hver en sprække.

Lad det blive i posen i en halv times tid, mens du følger samme fremgangsmåde med resten af æggene. Brug flere farver og en pose for hver farve.

Til sidst stænkes æggene med en anelse lys eddike, så farven fikseres.

 

8. april 2014
Mere om Påske

7 nemme måder du kan lave den smukkeste påskepynt på

Påsken er lige om hjørnet, og nu er det endelig blevet tid til at pynte op med påskens farverige æg! Skal du lave dine egne i år? Så se med her, hvor vi giver dig 7 bud på nemme og elegante måder, du kan dekorere pustede æg på.

Pynt op med påske-gult ude og inde

At pynte op – ude og inde – behøver ikke at koste en bondegård. Til gengæld bliver de fleste glade, når hjemmet afspejler den kommende...

Pas på! Denne klassiske forårsblomst er giftig

Mange af os har den i haven eller i vindueskarmen, men faktisk er den så giftig for dit kæledyr, at du straks ringe til din dyrlæge, hvis...

Påske: Tips til flotte voksæg og påskekort i ferien

Vi giver dig og din familie inspiration til at lave flotte påskekort og voksæg til forårsgrenene.

5 tips: Sådan giver du dine påskeliljer et længere liv

Når de første påskeliljer titter frem, ved vi at foråret så småt er på vej. Men blomsternes liv kan være kort. Her får du fem gode råd til,...

Skift pile­kviste og forsytia ud, og hold allergifri påske

Især i påsken er der tradition for, at vi pynter op med grene med gæslinger og gule forårsblomster. Det kan desværre forårsage allergiudbrud...

Kunsteriske æg til dit påskebord

De glimter og lyser, de hjemmelavede æg, som pynter din stue op til påske. Har du lidt fingersnilde og de rigtige materialer, så er de både sjove og nemme at lave. De vil sikkert også vække glæde som årstidsbestemt værtindegave.

Sådan laver du et anderledes påskeæg

Er du lidt fiks på fingrene, kan du lave et anderledes grønt påskeæg.

Bag disse lækre påskemuffins i påskeferien

Muffins til kaffen er et hit i påskedagene Opskriften er fra Dansukker(12 stk.) Ingredienser 100 g margarine 3/4 dl mælk 1 1/2 dl rørsukker...

Påskepynt af vatrondeller

Påsken er lige rundt om hjørnet! Se hvordan du laver det fineste påskepynt af vatrondeller.

Gå på æggejagt i påsken

I påsken skal der leges og hygges – vi skal nemlig på æggejagt! Bliv inspireret af disse idéer til æggejagt med din familie i påsken.

Påskepynt til påskebordet

Lav en nem og enklet påskedekoration til påskebordet.

Haren kommer med påskeæg

Glæd familien med masser af æg, blomster og påskeharer.

Lav selv nemme og enkle påskedekorationer med blomster

Påske er lig med forår og smukke blomster. Du kan bruge nogle af dem i de tre blomsterdekorationer, du får fra blomsterdekoratør Annie...

Leg med æg - gemme, finde, løbe og trille

I påskens fridage er det en oplagt idé at lave forskellige lege med hele familien. Få tre forslag til lege med æg - gå på æggejagt, løb med...