Vi giver dig 7 bud på, hvordan du let kan pynte årets påskeæg.
Vi giver dig 7 bud på, hvordan du let kan pynte årets påskeæg.

7 nemme måder du kan lave den smukkeste påskepynt på

Påsken er lige om hjørnet, og nu er det endelig blevet tid til at pynte op med påskens farverige æg! Skal du lave dine egne i år? Så se med her, hvor vi giver dig 7 bud på nemme og elegante måder, du kan dekorere pustede æg på.

Af: Nanna Danborg-Aamand, 9. april 2019

Forårsblomster og fint dekorerede æg er i højsædet, når vi pynter op til påske. Men når vi laver vores egne påskeæg, er det ikke altid, at resultatet bliver heeelt, som vi gerne vil have det. Farveladen havner ofte på bordet, mens de fine motiver, vi prøver at male hurtigt ender som plamager på fingrene. Men det behøver ikke ske i år!

Vi har nemlig fundet 7 bud på hjemmelavede påskeæg, der passer perfekt ind i påsken dekorationer - og som oven i købet er virkelig nemme at lave!

Se med herunder, hvor vi viser, hvordan du let kan lave dit pustede æg om til fine fuglereder, små påskeharer og marmorerede æg... 

Sådan puster du æg

Det er sjovt og nemt at puste sine egne æg. Det eneste du har brug for er en bakke æg, en nål og en skål.

Sådan gør du

Start forsigtigt med at prikke to huller i ægget - ét øverst og ét nederst. Det nederste hul kan med fordel være større end det øverste. Pust herefter i ægget gennem det mindste hul, mens du holder en skål under til æggehvide- og blomme. 

Pynt og sæt snor i

Når ægget er pustet færdigt, kan du bruge en af disse 7 kreative måder, at gøre ægget “påskeklart” på - eller bruge dine egne sjove ideer. Sæt til sidst en snor i det mindste hul. Brug en nål til forsigtigt at få knuden ned i hullet uden at ødelægge ægget.  

Fin fuglerede gemt i påskeægget

Lav et stort hul i midten af ægget. Rul en lille bunke hø sammen til en rede, og læg det ind i ægget. Læg til sidst et lille chokoladeæg på plads i reden, og voila! Så har du en fin, lille fuglerede gemt i dit påskeæg.

Det skal du bruge

En lille kniv, lidt hø - evt. tørret græs fra haven, små chokoladeæg

Hængende blomsterdekorationer

En virkelig hurtig måde at skabe farverigt og elegant pynt til hjemmet, er ved at omdanne et æg til en lille, hængende blomsterdekoration. Det gør du let ved forsigtigt at fjerne den øverste del af ægget, så der dannes en vaseform.

Lav herefter to små huller i hver side af ægget. Hiv snoren igennem, og bind en knude inderst på begge sider. Hæng derefter ægget på en gren, og sæt forsigtigt fine og farverige blomster og grene fra haven i hullet.

Det skal du bruge

Blomster og grene fra haven

Marmorerede æg

Går du efter elegant påskepynt, bør du give dig i kast med disse fine marmoræg, der ikke tager mere end et par minutter at lave - det eneste du behøver, har du højst sandsynligt allerede liggende i makeuptasken. Se, hvordan du gør her:

Det skal du bruge

En plastikskål, evt. plastikemballage fra madvarer, en pastikhandske, en lille pind, evt. tandstik, neglelak i en farve du godt kan lide

Sådan gør du

  1. Hæld koldt vand i plastikposen i skålen. Er vandet varmt eller lunkent, synker neglelakken til bunds.

  1. Dryp langsomt dråber af neglelak i vandet.

  2. Tag plastikhandsken på.

  3. Brug tandstikken til at lave marmormønstre i neglelakken.

  4. Rul forsigtigt ægget i den flydende neglelak. Hæld evt. mere neglelak i vandet, og gentag indtil du er tilfreds med ægget.  

  5. Sæt ægget til tørre. Når det er tørt, kan du sætte en snor i… og voila!

Små påskeharer til påskebordet

Skal du have hurtigt pynt til påskefrokosten?

Sæt et æg i et æggebæger og klip et lang stykke ståltråd. Drej det rundt omkring midten af ægget et par gange, til du får en rund cirkel. Sno derefter et nyt stykke ståltråd rundt om cirklen for at sikre, at den sidder fast. Form to små ører med to nye stykker ståltråd, og sno det fast på cirklen, så de passer med hinanden.

Det skal du bruge

Ståltråd, æggebæger

Tegn dine egne påskeengle

At lave påskepynt, behøver ikke at være svært. Find et par grene i haven, bind dem sammen til en krans, og brug en tusch til at tegne et ansigt på dit æg... Så er pynten klar!

Det skal du bruge

Tusch, grene

Påskens fjer til pynt

Påsketiden er lig med fjer! Derfor behøver du ikke meget mere end en pose med dekorative perlehønefjer, for at skabe klassisk og stilfuldt påskepynt.

Du kan hurtigt lave disse fine æg, ved at lime fjerene fast på ægget med en god decoupagelim - det der tager længst tid, er tørretiden!

Det skal du bruge

Perlehønefjer, decoupagelim

Påskens blomster

Forårshaven er fyldt med skønne blomster, og det er næsten synd ikke at nyde dem indendørs - især når det er så let som her.

Pluk et par af dine yndlings forårsblomster, og læg dem under pres i to uger. Når de er helt tørre og flade, kan du let lime dem fast på dine æg med en god decoupagelim - og så har du lavet pragtfuld og farverig påskepynt!

Det skal du bruge

Tørrede blomster, decoupagelim

God påske!

9. april 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Påske

Påsketraditioner truer vores kæledyr på livet

Påsken er lige om hjørnet, og selvom der ikke kommer gæster, dekorerer vi måske alligevel vindueskarmene med påskeliljer og farvede fjer og fylder køleskabet op med karrysild, æg og rejer for at holde traditionerne ved lige. At pynte op og spise påskens retter, er til stor glæde for os mennesker, men for dit kæledyr er situationen en helt anden. Er ejerne ikke opmærksomme, kan deres kæledyr komme meget galt afsted.

Aalborg Akvavit vil holde Danmarks største påskefrokost

Påskefrokosten er for de fleste danskere en traditionsrig begivenhed. Desværre ser det i år ud som om, at vi skal lægge låg på traditionerne...

Pynt op med påske-gult ude og inde

At pynte op – ude og inde – behøver ikke at koste en bondegård. Til gengæld bliver de fleste glade, når hjemmet afspejler den kommende...

Pas på! Denne klassiske forårsblomst er giftig

Mange af os har den i haven eller i vindueskarmen, men faktisk er den så giftig for dit kæledyr, at du straks ringe til din dyrlæge, hvis noget af planten er blevet indtaget - også mindre børn skal passe på. Vi guider dig her til, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Påske: Tips til flotte voksæg og påskekort i ferien

Vi giver dig og din familie inspiration til at lave flotte påskekort og voksæg til forårsgrenene.

5 tips: Sådan giver du dine påskeliljer et længere liv

Når de første påskeliljer titter frem, ved vi at foråret så småt er på vej. Men blomsternes liv kan være kort. Her får du fem gode råd til,...

Skift pile­kviste og forsytia ud, og hold allergifri påske

Især i påsken er der tradition for, at vi pynter op med grene med gæslinger og gule forårsblomster. Det kan desværre forårsage allergiudbrud, for netop de traditionelle pilekviste og forsytia afgiver pollen, der minder om birkepollen, som mange danskere er allergiske over for.

Kunsteriske æg til dit påskebord

De glimter og lyser, de hjemmelavede æg, som pynter din stue op til påske. Har du lidt fingersnilde og de rigtige materialer, så er de både...

Sådan laver du et anderledes påskeæg

Er du lidt fiks på fingrene, kan du lave et anderledes grønt påskeæg.

Bag disse lækre påskemuffins i påskeferien

Muffins til kaffen er et hit i påskedagene Opskriften er fra Dansukker(12 stk.) Ingredienser 100 g margarine 3/4 dl mælk 1 1/2 dl rørsukker 2 æg 1 tsk bagepulver 1 tsk Vaniljesukker 2 spsk kartoffelmel 2 1/2 dl hvedemel Fromage 3 æg 2 dl Flormelis 2 dl kaffefløde saft og reven skal af 1 citron 5 blade husblas 3 dl piskefløde Pynt: Flor med chokolade og jordbærsmag.  Sådan gør du: Smelt margarine, og tilsæt mælk. Varm op til kogepunktet. Pisk æg og sukker let. Bland alle de tørre ingredienser, og rør dem i æggemassen skiftevis med mælkeblandingen. Hæld dejen i papirforme eller i en muffinform, og bag midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter. Lad kagerne køle af.  Skær et låg af hver muffin, og del låget i to. Læg husblas i blød i rigeligt vand. Bland kaffefløde, æg og Flor Tropical i en kasserolle, og varm op, til det bliver cremet. Tag husblassen op af vandet, og rør den i den varme creme. Tilsæt citronsaft og -skal. Pisk fløden til skum, og vend den i den afkølede creme.  Læg fromage på hver muffin med en ske. Sæt de to dele af låget i som vinger. Bland Flor med chokolade- og jordbærsmag (Flormelis med smag) med lidt vand, og pynt kagerne med øjne og næb. Stil dem i køleskabet, indtil de skal på bordet.

Påskepynt af vatrondeller

Påsken er lige rundt om hjørnet! Se hvordan du laver det fineste påskepynt af vatrondeller.

Påskepynt til påskebordet

Lav en nem og enklet påskedekoration til påskebordet.

Haren kommer med påskeæg

Glæd familien med masser af æg, blomster og påskeharer.

Lav selv nemme og enkle påskedekorationer med blomster

Påske er lig med forår og smukke blomster. Du kan bruge nogle af dem i de tre blomsterdekorationer, du får fra blomsterdekoratør Annie...

Påskepynt: Brug æggeskaller som vaser og stearinlys

Det er snart påske og tid til at finde kreativiteten frem. Når det gælder det veldækkede påskebord, kan du på kort tid skabe den helt rette...