5 tips: Sådan giver du dine påskeliljer et længere liv

Når de første påskeliljer titter frem, ved vi at foråret så småt er på vej. Men blomsternes liv kan være kort. Her får du fem gode råd til, hvordan dine påskeliljer får et længere liv i vasen.

Påskeliljer kan gå i dvale

Påskeliljen, Narcissus Pseudonarcissus, er en forårsbebuder, med dem på bordet kan vi pludselig begynde at drømme om at komme ud i haven og høre solsortens fløjten. Og du kan let forlænge glæden du har af disse smukke gule blomster, hvis du bare følger de gode råd i denne artikel.

Når du køber påskeliljer hos blomsterhandleren finder du dem ofte i en spand uden vand. Det er fordi påskeliljen, ligesom tulipaner, kan gå i dvale. Ved at stille dem uden vand sikrer blomsterhandleren, at du får mest muligt ud af blomsterne, fordi de først springer ud, når du sætter dem i vand hjemme i varmen.

Læs mere her: 12 ting alle der elsker påskeliljer bør vide

Påskeliljer er giftige for andre planter - og dyr

Selvom det er fristende at blande flere af forårets smukke blomster i samme vase, er det en rigtig dårlig idé at tage påskeliljen med i forårsbuketten. Påskeliljens saft er nemlig giftig. Både for andre planter, men faktisk også overfor dine husdyr.

Løget er den del af planten der er farligst, dog kan blade og stængler også skabe mindre irritation. Så stil vasen et sted, hvor din hund ikke lige kan komme til den, så du ikke risikerer en tur til dyrlægen.

Læs mere her: Påskeliljer: Plantetips til den gule, guddommelige og giftige blomst

5 råd: Sådan skal du behandle afskårne påskeliljer

  • Klip stilkene på påskeliljerne af 1-2 cm fra bunden i en vinkel på ca. 45 grader, det gør at blomsten bedre kan suge vand.
  • Når blomsterne skal sættes i vand er det vigtigt, at vandet er koldt til lunkent og at vasen er helt ren. Sikr dig samtidig at ingen af blomsternes blade berører vandet, så risikerer de nemlig at gå i forrådnelse.
  • Påskeliljerne må ikke blandes i vasen med andre blomster, da de udskiller et stof, der er giftigt for andre planter.
  • Har du frisk frugt nærheden af fine påskeliljer, risikerer du at forkorte blomsternes levetid. - Din frugt udskiller ethylen, som er giftig for påskeliljer.
  • Skift vandet i vasen hver eller hver anden dag, det forlængere blomsternes levetid markant.
14. marts 2018
Mere om Påske

Pynt op med påske-gult ude og inde

At pynte op – ude og inde – behøver ikke at koste en bondegård. Til gengæld bliver de fleste glade, når hjemmet afspejler den kommende højtid, påsken. Vi giver dig en guide til, hvordan du selv laver flotte, gule påskeæg til pynt. 

Pas på! Denne klassiske forårsblomst er giftig

Mange af os har den i haven eller i vindueskarmen, men faktisk er den så giftig for dit kæledyr, at du straks ringe til din dyrlæge, hvis...

Påske: Tips til flotte voksæg og påskekort i ferien

Vi giver dig og din familie inspiration til at lave flotte påskekort og voksæg til forårsgrenene.

Skift pile­kviste og forsytia ud, og hold allergifri påske

Især i påsken er der tradition for, at vi pynter op med grene med gæslinger og gule forårsblomster. Det kan desværre forårsage allergiudbrud, for netop de traditionelle pilekviste og forsytia afgiver pollen, der minder om birkepollen, som mange danskere er allergiske over for.

Kunsteriske æg til dit påskebord

De glimter og lyser, de hjemmelavede æg, som pynter din stue op til påske. Har du lidt fingersnilde og de rigtige materialer, så er de både...

Sådan laver du et anderledes påskeæg

Er du lidt fiks på fingrene, kan du lave et anderledes grønt påskeæg.

Bag disse lækre påskemuffins i påskeferien

Muffins til kaffen er et hit i påskedagene Opskriften er fra Dansukker(12 stk.) Ingredienser 100 g margarine 3/4 dl mælk 1 1/2 dl rørsukker 2 æg 1 tsk bagepulver 1 tsk Vaniljesukker 2 spsk kartoffelmel 2 1/2 dl hvedemel Fromage 3 æg 2 dl Flormelis 2 dl kaffefløde saft og reven skal af 1 citron 5 blade husblas 3 dl piskefløde Pynt: Flor med chokolade og jordbærsmag.  Sådan gør du: Smelt margarine, og tilsæt mælk. Varm op til kogepunktet. Pisk æg og sukker let. Bland alle de tørre ingredienser, og rør dem i æggemassen skiftevis med mælkeblandingen. Hæld dejen i papirforme eller i en muffinform, og bag midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter. Lad kagerne køle af.  Skær et låg af hver muffin, og del låget i to. Læg husblas i blød i rigeligt vand. Bland kaffefløde, æg og Flor Tropical i en kasserolle, og varm op, til det bliver cremet. Tag husblassen op af vandet, og rør den i den varme creme. Tilsæt citronsaft og -skal. Pisk fløden til skum, og vend den i den afkølede creme.  Læg fromage på hver muffin med en ske. Sæt de to dele af låget i som vinger. Bland Flor med chokolade- og jordbærsmag (Flormelis med smag) med lidt vand, og pynt kagerne med øjne og næb. Stil dem i køleskabet, indtil de skal på bordet.

Påskepynt af vatrondeller

Påsken er lige rundt om hjørnet! Se hvordan du laver det fineste påskepynt af vatrondeller.

Gå på æggejagt i påsken

I påsken skal der leges og hygges – vi skal nemlig på æggejagt! Bliv inspireret af disse idéer til æggejagt med din familie i påsken.

Påskepynt til påskebordet

Lav en nem og enklet påskedekoration til påskebordet.

Haren kommer med påskeæg

Glæd familien med masser af æg, blomster og påskeharer.

Lav selv nemme og enkle påskedekorationer med blomster

Påske er lig med forår og smukke blomster. Du kan bruge nogle af dem i de tre blomsterdekorationer, du får fra blomsterdekoratør Annie...

Leg med æg - gemme, finde, løbe og trille

I påskens fridage er det en oplagt idé at lave forskellige lege med hele familien. Få tre forslag til lege med æg - gå på æggejagt, løb med æg eller se hvem der er bedst til at trille dem.

Påskepynt: Brug æggeskaller som vaser og stearinlys

Det er snart påske og tid til at finde kreativiteten frem. Når det gælder det veldækkede påskebord, kan du på kort tid skabe den helt rette...