5 tips: Sådan giver du dine påskeliljer et længere liv

Når de første påskeliljer titter frem, ved vi at foråret så småt er på vej. Men blomsternes liv kan være kort. Her får du fem gode råd til, hvordan dine påskeliljer får et længere liv i vasen.

Af: Amalie Sølberg, 14. marts 2018

Påskeliljer kan gå i dvale

Påskeliljen, Narcissus Pseudonarcissus, er en forårsbebuder, med dem på bordet kan vi pludselig begynde at drømme om at komme ud i haven og høre solsortens fløjten. Og du kan let forlænge glæden du har af disse smukke gule blomster, hvis du bare følger de gode råd i denne artikel.

Når du køber påskeliljer hos blomsterhandleren finder du dem ofte i en spand uden vand. Det er fordi påskeliljen, ligesom tulipaner, kan gå i dvale. Ved at stille dem uden vand sikrer blomsterhandleren, at du får mest muligt ud af blomsterne, fordi de først springer ud, når du sætter dem i vand hjemme i varmen.

Læs mere her: 12 ting alle der elsker påskeliljer bør vide

Påskeliljer er giftige for andre planter - og dyr

Selvom det er fristende at blande flere af forårets smukke blomster i samme vase, er det en rigtig dårlig idé at tage påskeliljen med i forårsbuketten. Påskeliljens saft er nemlig giftig. Både for andre planter, men faktisk også overfor dine husdyr.

Løget er den del af planten der er farligst, dog kan blade og stængler også skabe mindre irritation. Så stil vasen et sted, hvor din hund ikke lige kan komme til den, så du ikke risikerer en tur til dyrlægen.

Læs mere her: Påskeliljer: Plantetips til den gule, guddommelige og giftige blomst

5 råd: Sådan skal du behandle afskårne påskeliljer

  • Klip stilkene på påskeliljerne af 1-2 cm fra bunden i en vinkel på ca. 45 grader, det gør at blomsten bedre kan suge vand.
  • Når blomsterne skal sættes i vand er det vigtigt, at vandet er koldt til lunkent og at vasen er helt ren. Sikr dig samtidig at ingen af blomsternes blade berører vandet, så risikerer de nemlig at gå i forrådnelse.
  • Påskeliljerne må ikke blandes i vasen med andre blomster, da de udskiller et stof, der er giftigt for andre planter.
  • Har du frisk frugt nærheden af fine påskeliljer, risikerer du at forkorte blomsternes levetid. - Din frugt udskiller ethylen, som er giftig for påskeliljer.
  • Skift vandet i vasen hver eller hver anden dag, det forlængere blomsternes levetid markant.
14. marts 2018 Amalie Sølberg
Mere om Påske

Påsketraditioner truer vores kæledyr på livet

Påsken er lige om hjørnet, og selvom der ikke kommer gæster, dekorerer vi måske alligevel vindueskarmene med påskeliljer og farvede fjer og fylder køleskabet op med karrysild, æg og rejer for at holde traditionerne ved lige. At pynte op og spise påskens retter, er til stor glæde for os mennesker, men for dit kæledyr er situationen en helt anden. Er ejerne ikke opmærksomme, kan deres kæledyr komme meget galt afsted.

Aalborg Akvavit vil holde Danmarks største påskefrokost

Påskefrokosten er for de fleste danskere en traditionsrig begivenhed. Desværre ser det i år ud som om, at vi skal lægge låg på traditionerne...

Pynt op med påske-gult ude og inde

At pynte op – ude og inde – behøver ikke at koste en bondegård. Til gengæld bliver de fleste glade, når hjemmet afspejler den kommende...

Pas på! Denne klassiske forårsblomst er giftig

Mange af os har den i haven eller i vindueskarmen, men faktisk er den så giftig for dit kæledyr, at du straks ringe til din dyrlæge, hvis noget af planten er blevet indtaget - også mindre børn skal passe på. Vi guider dig her til, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Påske: Tips til flotte voksæg og påskekort i ferien

Vi giver dig og din familie inspiration til at lave flotte påskekort og voksæg til forårsgrenene.

Skift pile­kviste og forsytia ud, og hold allergifri påske

Især i påsken er der tradition for, at vi pynter op med grene med gæslinger og gule forårsblomster. Det kan desværre forårsage allergiudbrud...

Kunsteriske æg til dit påskebord

De glimter og lyser, de hjemmelavede æg, som pynter din stue op til påske. Har du lidt fingersnilde og de rigtige materialer, så er de både sjove og nemme at lave. De vil sikkert også vække glæde som årstidsbestemt værtindegave.

Sådan laver du et anderledes påskeæg

Er du lidt fiks på fingrene, kan du lave et anderledes grønt påskeæg.

Bag disse lækre påskemuffins i påskeferien

Muffins til kaffen er et hit i påskedagene Opskriften er fra Dansukker(12 stk.) Ingredienser 100 g margarine 3/4 dl mælk 1 1/2 dl rørsukker...

Påskepynt af vatrondeller

Påsken er lige rundt om hjørnet! Se hvordan du laver det fineste påskepynt af vatrondeller.

Gå på æggejagt i påsken

I påsken skal der leges og hygges – vi skal nemlig på æggejagt! Bliv inspireret af disse idéer til æggejagt med din familie i påsken.

Påskepynt til påskebordet

Lav en nem og enklet påskedekoration til påskebordet.

Haren kommer med påskeæg

Glæd familien med masser af æg, blomster og påskeharer.

Lav selv nemme og enkle påskedekorationer med blomster

Påske er lig med forår og smukke blomster. Du kan bruge nogle af dem i de tre blomsterdekorationer, du får fra blomsterdekoratør Annie...

Påskepynt: Brug æggeskaller som vaser og stearinlys

Det er snart påske og tid til at finde kreativiteten frem. Når det gælder det veldækkede påskebord, kan du på kort tid skabe den helt rette...