Få 5 tips til hvordan du narrer dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent.
Få 5 tips til hvordan du narrer dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent. Foto: iStock

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og samtidig have tid til alt det sjove. Vi har derfor samlet 5 tips til, hvordan du narrer dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent.

5 tips til et rent hjem på overfladen

Næste gang dine svigerforældre melder sin spontane ankomst, og du løber rundt for at få hjemmet til at fremstå rent og pænt inden for få minutter, er der ingen grund til at stresse. Følg i stedet disse 5 tips, der vil gøre din lynrengøring mere overskuelig og effektiv. 

1. Rens luften i hjemmet

Udnyt tiden, du har til rådighed, effektivt. Start derfor med at åbne mere end ét vindue så du skaber gennemtræk i hjemmet. Det vil tage dig få sekunder, men gør en kæmpe forskel. På denne måde genopfriskes luften nemlig og dit hjem vil føles renere. 

2. Gå en lynrunde i hjemmet

Det næste trin er at gå en lynrunde i hjemmet for at danne dig et overblik over rodet: Hvor kommer dine gæster til at befinde sig, når de træder ind i hjemmet? Og hvor er der mest rodet og beskidt? Lad for eksempel være med at redde sengen i soveværelset, hvis dine gæster slet ikke kommer derind. Fokuser i stedet på at få fjernet brugte glas på sofabordet og tør det over med en fugtig klud, hvis I skal befinde jer i stuen.  

3. Gem rod i skabe og skuffer

Flyder dit hjem med ting og sager, og er du VIRKELIG i tidspres, er det hurtigste, du kan gøre, at flytte rodet til steder ingen kan se det, nemlig ind i skabe og ned i skuffer.

Dette indebærer også mere effektiv oprydning som eksempelvis at flytte beskidt vasketøj fra gulvet til vasketøjskurven og gammel opvask fra vasken til opvaskemaskinen. 

4. Prioritér altid at give badeværelset en hurtig rengøring

Sandsynsligheden for at dine gæster låner dit badeværelse, imens de er på besøg, er relativt stor. Sørg derfor altid for at prioritere en hurtig rengøring på badeværelset. Giv toilettet en hurtig omgang toiletrens, tør håndvasken over med en fugtig klud og skift håndklædet ud med et friskt et.

Har du lidt ekstra tid, kan du også pudse spejlet og fylde ekstra sæbe på sæbedispenseren.

5. Saml dit rod taktisk

Hvis ikke du kan nå at sætte alt tilbage på sin faste plads, kan det være en rigtig god idé at gå taktisk til værks, så rodet fremstår mere ryddeligt. Stabl for eksempel bøger eller magasiner, så de ikke ligger hulter til bulter på bordet, og sæt rod ind til siden, så de ikke tager plads midt ude i rummet.

20. april 2018
Mere om Øvrigt

Danmark lukker ned - hvad skal du bruge tiden på?

På grund af faren for at blive smittet med coronavirus er Danmark ved at lukke ned. Mange arbejdspladser har givet deres ansatte besked på at blive hjemme og eventuelt arbejde hjemmefra. Uddannelsessteder og daginstitutioner er også lukket, så du skal sandsynligvis bruge de næste 14 dage derhjemme sammen med din familie. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du får tiden til at gå.

To designklassikere vender tilbage

Den originale blomstervandkande og ostehøvl af Peter Holmblad kommer tilbage på markedet.

Sådan forbereder du bilen til efteråret

En ny årstid er over os, og det betyder regn, blæst og glatte veje. Med ekspertens fire manøvrer sikrer du, at din bil har de optimale...

10 gaver til mors dag, som hun vil sætte pris på

Det er snart Mors Dag - Vis hende, at hun er værdsat, ved at give en personlig gave. Vi giver dig 10 ideer, som ikke koster noget, men som hun garanteret bliver glad for!

Derfor bliver dine fingre hvide af kulden

Mange har sikkert oplevet det. Som vinteren banker på, og det bliver koldere udenfor, får fingrene pludselig en anden farve i kulden. Men...

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi...

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne selv tager, og find ud af om det er nødvendigt for dig at tage kosttilskud. 

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos...

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til...

Tørken ødelægger badevandet

Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert, at din næste strandtur indebærer en dukkert. 

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkt...

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!

Simpelt trick kan hjælpe dig med at falde i søvn

Det kan være rigtig frustrerende at ligge lysvågen en sen aften – især hvis du skal tidligt op næste morgen. Men heldigvis er hjælpen nær!...

Disse 7 ting vidste du ikke, du kunne bruge kartofler til

Kartofler er en populær og billige spise, som de fleste af os altid har i køleskabet. Derudover er de super brugbare - også til flere ting...