Vis hende at du sætter pris på hende
Vis hende at du sætter pris på hende Foto: Getty images

10 gaver til mors dag, som hun vil sætte pris på

Det er snart Mors Dag - Vis hende, at hun er værdsat, ved at give en personlig gave. Vi giver dig 10 ideer, som ikke koster noget, men som hun garanteret bliver glad for!

Bliver du også hvert år overrasket over, at det snart er Mors Dag? Men selvom dagen lige pludselig nærmer sig, skal vi alligevel sørge for at fejre vores kære mor, kone eller kæreste og vise, at vi sætter stor pris på hende. 

Men hvad så med gaven - hvis man spørger, hvad hun ønsker sig, svarer de fleste mødre ofte, at de har alt, hvad de har brug for. Og det er til stor frustration for børnene eller manden, der forsøger at finde en god gave. Det kan du sikkert sagtens nikke genkendende til. 

Vi har derfor samlet 10 enkle ting, som hun vil sætte pris på. Og bedst af alt - de fleste ting er gratis

1. Gør rent og ryd op!

Intet er bedre end at fralægge sig ansvaret for de huslige pligter og lade nogle andre klare det. Overrask hende derfor med en god og grundig oprydning og rengøring!
Hvis du ikke har tid til den store hovedrengøring, så vask enkelte ting, som er hårdt arbejde. Du kan for eksempel pudse vinduer, eller gøre ovnen ren. Se hvordan du gør her: 

Se hvordan du pudser vinduer uden striber.

Og se tips og tricks til hvordan du gør ovnen ren, her.

Gør rent på mors dag

2. Lav to-do-kuponer

Du har måske lidt dårlig samvittighed over ikke at hjælpe nok til i hverdagen - Så er disse kuponer løsningen. Lav små notater på lapper af papir, som hun kan bruge når det er nødvendigt. 

For eksempel kan der stå “Når du indløser denne kupon, får du tømt opvaskemaskinen og strøget 5 stykker tøj. Udløbsdato: Slutningen af året”

Du kan både skrive sjove og nyttige ting på kuponerne, som du tror, hun kunne have gavn af. Går du med denne ide, skal du love at udfører opgaverne. 

3. Gør noget, som du burde have gjort for længe siden

Vi har alle noget på listen over ting, vi skulle have gjort, men som vi enten ikke har haft tid til, eller som vi ikke har prioriteret at gøre. Det kan for eksempel være at lime benet på en ødelagt stol, som har stået og rodet i kælderen alt for længe. 

Overrask hende derfor ved at få en af de ting ordnet, som du skulle have gjort for længst, og som du ved, hun gerne vil have ordnet. 

Selvom dette er noget, som skulle være ordnet, glæder det hende stadig, når det først er gjort.

4. Gør noget, hun aldrig har fået tid til at gøre

Selvom det ofte virker som om mødre har superkræfter, så er der stadig ting, som selv de ikke når at få ordnet. Gør det for hende, og vi ved, at hun ville sætte pris på at have en ting mindre hængende over hovedet. 

Buket på mors dag

5. Pynt med blomster

Blomster er et must på mors dag. Selvom det stadig er for tidligt at gå ud for at plukke nogen selv, kan du købe en buket i butikken og blande dem med kviste, som du henter udefra.

At give en smuk buket blomster kan sagtens kombineres med andre ting på listen for at vise, hvor meget du sætter pris på hende. 

6. Morgenmad på sengen

Intet er bedre end at være i stand til bare at sove igennem uden at skulle tage stilling til vækkeur, der ringer. Lav derfor morgenmad på sengen til hende. Disk op med hendes yndlingsmorgenmad: Uanset om det er et tårn af pandekager, æg og bacon eller noget helt tredje. 

sfgn

7. Køb noget, hun har ønsket sig i meget lang tid

Hun siger helt sikkert ofte, at hun ikke ønsker sig noget specielt, men vi ved, at en enhver mor har noget, hun virkelig ønsker sig. 

Hvis hun ikke selv vil sige, hvad det er, kan du prøve at huske et øjeblik, hvor hun har været i en butik og har sagt, at hun ønsker sig noget bestemt. 

Hvis ikke du kan finde på noget, kan du få andre i familien til at hjælpe dig med at huske en specifik ting. Du kan også købe noget dejligt, som hun ikke ved, hun har brug for, men som du synes, hun skal have. 

8. Lav en lækker middag og se en film

Er det altid hende, der laver maden? Så er der da ikke nogen bedre dag selv at træde til i køkkenet end på mors dag!  Så kan hele familien gå i køkkenet, mens mor slapper af - Hvad med at lave et lækkert tre retters måltid?
Det er mindst lige så rart at få serveret god mad derhjemme som at gå ud og bruge penge på en restaurant.

Som alternativ til en middag kan du i stedet bage noget lækkert og samle hele familien til en filmaften. Få inspiration her.

9. Lav hjemmelavet badesalt

Hvis hun synes, det er rart at slappe af med et bad, kan du overraske hende med at lave dit eget badesalt.

Du har brug for:

130g natron

130g havsalt

Duftdråber efter eget valg (ca. 12 dråber)

Sådan gør du:

  1. Læg havsalt og natron i en skål og bland det godt.

  2. Dryp duften, du har valgt i saltblandingen og bland det godt sammen. 

  3. Læg badesaltet i en lufttæt kasse, indtil det skal bruges. Denne kasse kan dekoreres, så den kan stå på kanten af ​​badekaret og pynte.

Badesalt som morsdags gave

10. Skriv et digt

Vi siger måske ikke altid, hvor meget vi værdsætter hinanden i hverdagen. Mors Dag er en fantastisk mulighed for at få det gjort. 

Her er det dog kun kreativiteten, der sætter grænser. Skriv hende et brev eller et kort, eller hvad med et digt?

Skriv brevet som en historie, eller lav en liste med dejlige og måske lidt underlige ting om hende, som du virkelig sætter pris på.

10. maj 2019
Mere om Øvrigt

Overraskende: Corona udrydder anden sygdom

Coronavirus har lukket det meste af danmark ned. Og selvom det har mange negative konsekvenser for samfundet og økonomien, så er der heldigvis også små positive glimt i denne situation. Den almindelige influenza er nemlig næsten blevet udryddet på grund af  nedlukningen.

Danmark lukker ned - hvad skal du bruge tiden på?

På grund af faren for at blive smittet med coronavirus er Danmark ved at lukke ned. Mange arbejdspladser har givet deres ansatte besked på...

To designklassikere vender tilbage

Den originale blomstervandkande og ostehøvl af Peter Holmblad kommer tilbage på markedet.

Sådan forbereder du bilen til efteråret

En ny årstid er over os, og det betyder regn, blæst og glatte veje. Med ekspertens fire manøvrer sikrer du, at din bil har de optimale betingelser for at klare sig godt igennem den hårde årstid. 

Derfor bliver dine fingre hvide af kulden

Mange har sikkert oplevet det. Som vinteren banker på, og det bliver koldere udenfor, får fingrene pludselig en anden farve i kulden. Men...

Pas på! Disse farlige bolde er solgt i danske butikker

Har ud købt en plastikbold til haven eller stranden bør du læse med her. En test af plastikbolde foretaget af Forbrugerrådet Tænk Kemi...

Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne selv tager, og find ud af om det er nødvendigt for dig at tage kosttilskud. 

Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos...

Er det farligt at bade lige efter jeg har spist?

Du skal vente en halv time med at bade efter du har spist. Den myte har de fleste af os fået at vide som barn, og siger det videre til...

Tørken ødelægger badevandet

Selvom vi nyder fantastisk sommervejr, så har det flere steder i landet kedelige konsekvenser for badevandet. Det er derfor ikke sikkert, at din næste strandtur indebærer en dukkert. 

Video: Kend forskel på dine nøgler med dette geniale trick

Er du træt af ikke at kunne kende forskel på dine nøgler? Vi har et simpelt – men genialt – tip, du ikke vil gå glip af!

Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og...

4 grunde til at du ALDRIG bør springe morgenmaden over

Hvis du har tendens til at springe morgenmaden over, kan det være en god ide at læse med. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være direkte usundt for dit helbred at starte dagen uden lidt mad i maven.

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!

Simpelt trick kan hjælpe dig med at falde i søvn

Det kan være rigtig frustrerende at ligge lysvågen en sen aften – især hvis du skal tidligt op næste morgen. Men heldigvis er hjælpen nær!...