Wraps af glaseret skinke med rodfrugter

Få opskriften på en anderledes juleskinke med lækre rodfrugter.


 

Ingredienser (6-8 pers.):
1 hel røget skinke
(ca. 1,2 kg)
1 spsk. grovkornet sennep
1⁄2 dl engelsk appelsinmarmelade
150 g bacon i skiver
1 spsk. akaciehonning

Rodfrugter:
6 gulerødder
6 persillerødder eller pastinakker
1 dl olie
salt, peber

Tilberedning:

Skær rodfrugterne i lange stave og vend dem i olie. Bag dem i ovnen ved 175° i ca. 20 min., til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber. Kog skinken som anvist på emballagen. Pil nettet af skinken og skær lidt af fedtlaget af. Smør skinken med en blanding af sennep og marmelade og læg baconskiverne ovenpå.

Stegetid:

Sæt skinken i ovnen ved 175° i 20 min.
Smør med akaciehonning og sæt den tilbage i ovnen, til den er gylden og glaseret. Skær skinken i skiver og pak rodfrugterne ind i skinkeskiverne. Hold pakken på plads med bacon.

Mest læste artikler