Opskrift: Lækker porchetta med ovnbagte kartofler og tomatsovs

Mad

En porchetta er luksus i hverdagen – dog uden at vælte økonomien. Her finder du den lækreste opskrift på porchetta serveret med tomatsauce samt ovnbagte kartofler og rødløg.

Porchetta laves af nakkefilet fra svin.
Porchetta laves af nakkefilet fra svin. Foto: iStock

Ingredienser til hele retten

I denne lækre porchetta-opskrift er der nok mad til omkring 6 mennesker. Her er en fuld indkøbsliste, til hvad du skal bruge.

Porchetta

  • 1 kg nakkefilet
  • 300 g tomater
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 5 kviste frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dl bredbladet persille
  • 100 g pancetta (bacon)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 helt hvidløg

Tomatsauce

  • ½ spsk. sukker
  • 2 dåser tomater
  • 1 tsk. salt, peber efter smag
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg

Ovnbagte kartofler og rødløg

  • 1 kg aspargeskartofler (eller små kartofler)
  • 3 rødløg
  • 1 tsk. salt, peber efter smag
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g  rucolasalat    

Fremgangsmåde for Porchetta

  1. Sæt ovnen  på 125°.  Afpuds kødet, og skær et snit på langs af stegen, så den foldes  ud til en stor plade. Krydr med salt og peber på begge sider.
  2. Hak rosmarin fra 2 kviste, og  hak hvidløgsfedet fint.
  3. Bland rosmarin, hvidløg,
  4. citronskal og persille. Fordel det over kødet.
  5. Læg pancettaen på. Rul sammen, og snør.
  6. Læg stegen i et ovnfast fad, og stik et stegetermometer i midten. Læg 3 hele rosmarinkviste ovenpå. Del det hele hvidløg i både, og pil skallerne af. Læg hvidløgsfedene ved siden af kødet.
  7. Tilbered stegen midt i ovnen. Skru ned til 70° og giv den ca. 2 ¼ time.
  8. Læg tomaterne ved, når der er 10 min. tilbage af
  9. stegetiden.
  10. Tag porchettaen ud, og dæk løst med alufolie. Skru ovntemperaturen op til 250°
  11. (til kartoflerne).
  12. Skær porchettaen i skiver. Drys rucola over kartoflerne, og server med tomatsauce.

Tip: Det er en god idé at bruge et stegetermometer. Stegen er færdig ved 70°.

Fremgangsmåde for ovnbagte kartofler

Skrub kartoflerne, og halver dem. Pil rødløgene, og halver dem.

Læg kartofler og løg i en bradepande. Krydr med salt og peber. Hæld olie over. Bag midt i ovnen, ca. 20 min.

Fremgangsmåde for Tomatsauce

Pil løget, og hak det fint og steg det i olie ca. 5 min.

Tilsæt sukker, tomater, salt og peber, og lad saucen koge uden låg, ca. 10 min.

23. marts 2018
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...

3 vitaminer og mineraler der hjælper på din søvn

Mad Har du svært ved at falde i søvn, sove hele natten eller er træt i løbet af dagen? Så læs med her og find ud af, hvad du selv kan gøre for...