Hvidløgene indeholder en række svovlholdige forbindelser, som ikke nedbrydes når vi indtager dem. I stedet suser enzymerne rundt i blodbanerne, hvorfra de kan udskilles via svedkirtlerne. Derudover tager det lang tid for kroppen at nedbryde hvidløget i maven og derfra opstår den grumme hvidløgsånde. Der er heldigvis råd at hente for at undgå den grimme sidegevinst.
Sådan undgår du hvidløgsånden
Fjern kimen – det lille grønne skud inde i midten af feddet.
Kog hvidløget i letsaltet vand, det ødelægger nogle af de enzymer i hvidløget, som forårsager den grimme ånde. I retter der står og simrer i længere tid er dette trin ofte ikke nødvendigt, da selve tilberedningen giver samme effekt.
Desuden hjælper det på lugten, hvis du spiser persille eller andre klorofylholdige grøntsager sammen med hvidløg. På næste side har vi en komplet liste med madvarer som vil dæmpe hvidløgslugten hos dig.
Fødevarer, som kan fjerne den dårlige ånde
- Æbler
- Spinat
- Basilikum
- Persille
- Grøn te
- Mælk
- Kakaomælk