Tunfiskepaté

4 pers.Kan nydes både kold og lun – som forret eller hovedret.1 ds. tunfisk i vand eller olie (185 g)1 ds. hakkede flåede tomater1 løg1 fed hvidløg4 spsk. olie (mindre kan gøre det, red.)4 ægsalt, peber, timian og1-2 laurbærbladeTilbehør:oliven, flutes og grøn salat. Cremefraichedressing rørt med sennep, hvidløg og hakkede krydderurterLøg og hvidløg hakkes og…


4 pers. Illustration: Suzanne MoffatKan nydes både kold og lun – som forret eller hovedret.

1 ds. tunfisk i vand eller olie (185 g)
1 ds. hakkede flåede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
4 spsk. olie (mindre kan gøre det, red.)
4 æg
salt, peber, timian og
1-2 laurbærblade

Tilbehør:
oliven, flutes og grøn salat. Cremefraichedressing rørt med sennep, hvidløg og hakkede krydderurter

Løg og hvidløg hakkes og svitses i olie 5-10 min.
Tomater og krydderier tilsættes, og det småsimrer i yderligere 5 min. Tag gryden fra varmen, og kom den afdryppede tun i. Lad blandingen afkøle let. Pisk æggene let sammen, og rør dem i. Kom blandingen i en patéform eller lignende, og bag den ca. 1 time ved 175°. Den hæver let op, men falder lidt sammen igen.

Mest læste artikler