Traditionelle rødbeder

(ca. 1 1/2 liter) 1 kg rødbeder, 3/4 liter eddike, 375 - 500 g sukker, 1 tsk flydende Atamon. De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand (1 spsk salt pr. liter vand) 1/2 -1 time afhængig af størrelsen. Det kogende vand hældes fra. Gryden stilles straks under rindende, koldt vand indtil rødbederne er kolde. Den…


(ca. 1 1/2 liter)
1 kg rødbeder, 3/4 liter eddike, 375 – 500 g sukker, 1 tsk flydende Atamon.

De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand (1 spsk salt pr. liter vand) 1/2 -1 time afhængig af størrelsen. Det kogende vand hældes fra. Gryden stilles straks under rindende, koldt vand indtil rødbedern e er kolde.

Den bratte temperaturforandring giver rødbederne et “chok”, hvorved cellerne sprænges og rødbederne bliver møre. Rødbederne flås, skæres i skiver og lægges i Atamonskyllede glas. Eddike og sukker gives et opkog. Atamon tilsættes. Lagen hældes over rødbedeskiverne og glassene lukkes.

Mest læste artikler