Tomatmarmelade

Prøv en lidt utraditionel marmelade baseret på tomat.



½ kg faste tomater
1 skrællet æble
citronskal fra ½ citron
150 g sukker
½ tsk. geleringsmiddel til marmelade
1 spsk. sukker

Lav et lille kryds omkring stilken på tomaterne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog ½ min. og skyl hurtigt i koldt vand. Flå tomaterne og skær dem i både. Kom tomaterne i en gryde sammen med æble-tern og citronskal. Bring tomaterne i kog og lad dem simre under låg i 1 time. Drys med sukker og kog endnu 30 min. uden låg. Rør geleringsmiddel og sukker sammen. Tag gryden af varmen, drys blandingen i under omrøring og bring marmeladen i kog igen. Kog 2 min. og hæld marmeladen på rengjorte glas. Smager fantastisk til ost, fx gedeost eller tørre oste.

Mest læste artikler