Tiramisukager med mascarponecreme

Mad

Få opskriften på tiramisu i en ny og lækker kageform.


Cupcakes med frosting er en af amerikanernes favoritter, og det kan man sådan set godt forstå, når man sidder med bogen "Masser af kager", der indeholder et hav af lækre opskrifter på flotte cupcakes. I Danmark har der ikke været den store tradition for denne type kage, men den er alligevel så småt ved at vinde indpas herhjemme. En cupcake er meget dekorativ og vil med al sandsynlighed imponere enhver kageentusiast.

Tiramisu er en italiensk kage, der som regel laves af sandkage eller lange småkager (ladyfingers) udblødt i en blanding af kaffe og Marsala, fyldt med mascarponecreme og pyntet med revet chokolade. Her er får du opskriften på en ny version af tiramisu.

Foto: Forlaget Olivia/Olivier MaynardIngredienser (ca. 12 stk.):
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg delt i blommer og hvider
4 spsk meget stærk kaffe
1 spsk Marsala eller Kahlua eller tsk vaniljeessens
150 g sukker
1 knivspids salt
Ekstra Marsala til at dryppe over (kan udelades)

Mascarponecreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
3 tsk sukker
1 spsk Kahlua (kan udelades)
240 g mascarpone Kahlua til at dryppe med
Revet chokolade til pynt

Varm ovnen op til 180 grader. Bland mel, bagepulver og salt.

Pisk æggeblommerne med kaffe og Marsala til en meget tyk og cremet masse. Kom 110 g af sukkeret i lidt efter lidt, mens du fortsat pisker.

Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de danner bløde toppe, og pisk så gradvist de sidste 40 g sukker i. Bliv ved med at piske, til æggehviderne er stive. Rør 3 spsk af æggehvideskummet i æggeblommemassen. Vend de tørre ingredienser i lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris. Når de tørre ingredienser er helt absorberede, vender du varsomt resten af æggehvideskummet i.

Fyld papirformene ca 2/3 op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

Prik evt. de kolde kager nogle gange i toppen med en gaffel og dryp hver af dem med 1 spsk Marsala.

Rør æggeblommerne med sukker, til de er lyse og luftige. Pisk evt. Kahlua i. kom mascarpone i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker. Sæt en stor top creme på hver kage, dryp med Kahlua, og drys revet chokolade over.


Opskriften er fra bogen "Masser af kager" af Gail Wagman - udgivet af Forlaget Olivia.


Klik her for at få opskriften på Lavendel shortbread fra bogen "Masser af småkager".
24. april 2007
Mere om Mad

Derfor må du IKKE drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke postevand vi skal drikke.

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.