3 smarte måder at fryse avocado på

Mad

Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

Hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al din avocado, inden den bliver dårlig?
Hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al din avocado, inden den bliver dårlig? Foto: iStock

Et problem de fleste har oplevet

De fleste har prøvet det. Halvdelen af den pakke avocadoer, du købte tidligere på ugen, er allerede blevet for gamle og skal smides ud. Det er en utrolig ærgerlig form for madspild – især da avocadoen er rimelig kostbar. 

Derfor skal du fryse din avocado ned

Avocadoens til tider uforudsigelige modningsproces kan gøre det svært at planlægge den lækre frugt ind i madplanen – medmindre du selvfølgelig køber en færdigmodnet avocado. Så hvorfor blive ved med at købe avocado, når det kan være så besværligt?

Den mest indlysende grund er selvfølgelig, at avocado smager skønt, men derudover indeholder avocado en ekstremt høj næringsværdi og er proppet med en masse sunde fedtstoffer. Faktisk indeholder frugten mere end tyve forskellige vitaminer og mineraler, og gør det muligt for kroppen at optage flere næringsstoffer fra andre fødevarer. 

Kan jeg godt fryse min avocado uden den bliver brun og kedelig?

Selvom avocado nemt bliver brun og kedelig, hvis den opbevares forkert, så kan du sagtens fryse frugten uden frygt for at stå med en brun, kedelig masse efter optøning. Dog ændrer avocadoens tekstur sig efter optøning, hvilket gør, avocadoen bedst egner sig i guacamole eller andet dip, når den er tøet op – hvilket den til gengæld er perfekt til.

Tre måder at fryse avocado på

1. Avocado delt i halve

  • Vask og halvér avocadoen.
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet til hele overfladen har været i kontakt med saften.
  • Læg de halve avocadoer i fryseposer og sug al luft ud af poserne, inden de lukkes.

 2. Mos avocadoen

  • Fjern skralden på avocadoen og skær frugten i kvarte stykker.
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet.
  • Mos avocadoen og kom evt. krydderier i mosen.
  • Læg mosen i en lufttæt emballage eller frysepose, hvor al luft er suget ud af posen, inden den lukkes. 

3. Skær avocadoen i tern

  • Fjern skralden på avocadoen og skær frugten i isterningestørrelser
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet.
  • Læg 3-4 avocadotern i hver frysepose, hvor al luft suges ud af posen, inden den lukkes.
  • Skriv evt. på posen hvor mange avocadotern, der er i hver pose, så det er nemt og hurtigt at finde den rigtige pose til madlavningen.
27. september 2017
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...