Til nybegyndere i køkkenet

Mad

Det er ingen skam at være nybegynder i køkkenet. Find her inspiration og guides til, hvordan du kan lave nogle nemme og lækre retter. Retterne kan laves på 30-45 minutter.

Madopskrifter - trin for trin

Før i tiden gik det at kunne lave mad i arv fra typisk mor til datter eller søn. De sad ofte på køkkenbordet - eller hjalp til - og fik således helt uproblematisk lært håndelaget. Desværre er denne praksis forsvundet i mange hjem, så unge ofte må starte på bar bund med at lære at lave mad, når de er flytte hjemmefra eller stifter familie.

Er du blandt disse, så er der god hjælp at hente i bogen "Mad for begyndere". Her får du 52 opskrifter, der bliver forklaret trin for trin med billeder og grafik, hvilket gør madlaviningen nem og ligetil. Der er fokus på lækker hverdagsmad, der kan laves på 30-45 minutter.

Spansk tærte

Har du mod på at afprøve ideen, kan du følge denne opskrift og spise spansk tærte i aften.

Det skal du bruge

1 tærtebund
2 peberfrugter
75 g revet ost
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
125 g chorizopølse
3 æg
3 løg
2 dl creme fraiche

Sådan gør du

Pil løgene. Skær dem i både. Skær peberfrugterne i strimler. Skær chorizoen i tern.

Steg chorizoen på en tør pande i 3 minutter, til den begynder at tage farve.

Kom løg og peberfrugt på panden. Steg i 8 minutter.

Fordel fuldet på tærtebunden.

Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen.

Fordel æggemassen over tærten. Drys med ost. Bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.

Hvem står bag bogen?

Forfatter er Linn Grubbström og Jacob Damgaard. Linn går også under navnet "Frk. Kræsen", som hendes populære madblog også hedder. Linn måtte som 23-årig erkende, at hun ikke anede, hvordan man laver mad. Det startede hendes nysgerrighed på mad, og sammen med kokken Jacob udviklede hun den spændende bog for køkken-analfabeter.

Bogen udkommer i denne uge på forlaget Samvirke og koster ca. 170 kr. 

17. august 2015
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...