Til nybegyndere i køkkenet

Det er ingen skam at være nybegynder i køkkenet. Find her inspiration og guides til, hvordan du kan lave nogle nemme og lækre retter. Retterne kan laves på 30-45 minutter.

Madopskrifter - trin for trin

Før i tiden gik det at kunne lave mad i arv fra typisk mor til datter eller søn. De sad ofte på køkkenbordet - eller hjalp til - og fik således helt uproblematisk lært håndelaget. Desværre er denne praksis forsvundet i mange hjem, så unge ofte må starte på bar bund med at lære at lave mad, når de er flytte hjemmefra eller stifter familie.

Er du blandt disse, så er der god hjælp at hente i bogen "Mad for begyndere". Her får du 52 opskrifter, der bliver forklaret trin for trin med billeder og grafik, hvilket gør madlaviningen nem og ligetil. Der er fokus på lækker hverdagsmad, der kan laves på 30-45 minutter.

Spansk tærte

Har du mod på at afprøve ideen, kan du følge denne opskrift og spise spansk tærte i aften.

Det skal du bruge

1 tærtebund
2 peberfrugter
75 g revet ost
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
125 g chorizopølse
3 æg
3 løg
2 dl creme fraiche

Sådan gør du

Pil løgene. Skær dem i både. Skær peberfrugterne i strimler. Skær chorizoen i tern.

Steg chorizoen på en tør pande i 3 minutter, til den begynder at tage farve.

Kom løg og peberfrugt på panden. Steg i 8 minutter.

Fordel fuldet på tærtebunden.

Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen.

Fordel æggemassen over tærten. Drys med ost. Bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.

Hvem står bag bogen?

Forfatter er Linn Grubbström og Jacob Damgaard. Linn går også under navnet "Frk. Kræsen", som hendes populære madblog også hedder. Linn måtte som 23-årig erkende, at hun ikke anede, hvordan man laver mad. Det startede hendes nysgerrighed på mad, og sammen med kokken Jacob udviklede hun den spændende bog for køkken-analfabeter.

Bogen udkommer i denne uge på forlaget Samvirke og koster ca. 170 kr. 

17. august 2015
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...