Thailandsk fiskesuppe

En lækker fiskesuppe er god at varme sig på i kulden.

Det skal du bruge

  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 tsk. grøn thaikarry
  • 2 limeblade
  • 2-3 små tørrede chilier
  • ½ liter fiskebouillon
  • 1 fintsnittet porre
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 kg friske blåmuslinger
  • 400 g sejfilet
  • 150 g sukkerærter
  • Koriander

Sådan gør du

  1. Svits karryen i lidt af den tykke kokosmælk, der ligger øverst.
  2. Tilsæt resten af kokos-mælken, limeblade,chilier og bouillon, og lad simre i 5 min.
  3. Skrub muslingerne, og tjek at de er lukkede. Kassér de åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordkanten.
  4. Kom muslinger og porre i suppen, læg låg på og lad simre i 4 min.
  5. Tilsæt sejfileterne (skåret i tern) og sukkerærterne, og lad simre endnu 2 min.
  6. Kasser de muslinger, som ikke har åbnet sig. Smag til med fiskesauce og drys med koriander.

Mest læste artikler