Du kan let lave valnøddesnaps og syltede valnødder i samme omgang.
Du kan let lave valnøddesnaps og syltede valnødder i samme omgang. Foto: GettyImages

Pluk de grønne valnødder nu og lav julesnaps og syltede nødder

August er måneden, hvor du kan plukke de grønne valnødder til julesnaps. Mange glemmer dog, at de velsmagende rester også kan bruges til lækre, syltede valnødder. Få de 2 opskrifter her. 

Kalenderen viser august, og nu er det endelig blevet tid til at plukke grønne valnødder til julens smagfulde snaps. Udnytter du nødderne rigtigt, kan du dog både lave valnøddesnaps og lækre, syltede valnødder i samme omgang.
Se hvordan du gør her: 

1. Opskrift: Valnøddesnaps

Det skal du bruge

  • 10 Grønne valnødder
  • 3,5 dl. Brøndum snaps eller vodka
  • Handsker
  • Glas

Sådan gør du

  1. Omkring den 1. august plukker man de grønne valnødder, halverer dem og overhælder dem med klar Brøndums Snaps eller vodka. Brug plastiikhandsker.
  2. Stil snapsen væk i et mørkt skab.
  3. Efter tre måneder til et år kan du sie snapsen fra i et kaffefilter.
  4. Fortynd med Brøndum snaps eller vodka, indtil valnøddesnapsen smager som du vil.

Tip

Forholdet mellem koncentrat og snaps er omkring 1:6. 

2. Opskrift I Syltede valnødder  

Når du har siet valnødderne fra, må du for alt i verden ikke må smide dem ud. Nu er det nemlig tid til at lave syltede valnødder -  de smager virkelig dejligt til et stykke med ost!  

Det skal du bruge

  • De frasiede valnødder
  • 1 dl eddike
  • 1,5 dl vand
  • 200 g melis
  • Lidt vaniljesukker
  • Kaffefilter
  • Glas

Sådan gør du

  1. Skær valnødderne ud i lidt mindre stykker.
  2. Bland eddike, vand, melis og vaniljesukker sammen til en eddike/sukkerlage. 
  3. Overhæld valnødderne - og nyd dem.

16. august 2019
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.