Stegte ris de luxe
Portioner: 4
100 g rejer, 100 g skinke i tern, 3 æg, 1 tsk salt, 3 forårsløg hakket fint (porrer eller løg kan anvendes red.), 4 spsk vegetabilsk olie, 125 g ærter, 1 spsk lys soyasauce, 1 spsk risvin eller tør sherry, 450 g kogte ris.
Tilbehør: (red.) grøn salat eller tomatsalat.
Slå æggene ud i en skål. Tilsæt 1 knivspids salt og lidt finthakket forårsløg.
Pisk det sammen med en gaffel eller et piskeris. Sæt det til side. Varm woken op. Hæld 2 spsk olie i og lad den blive varm. Tilsæt ærter, rejer og skinke og svits i ca. 1-2 min. Tilsæt soyasauce og vin og hold blandingen varm.
Opvarm resten af olien og varm æggemassen til luftig røræg. Rør de kogte ris i, så riskornene er helt adskilte. Tilsæt resten af salt, forårsløg, rejer, skinke og ærter og bland godt. Retten serveres varm eller kold.
Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift
Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.
Pandekagedag - 3 lækre opskrifter
Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...
Mørbradgryde med pølser og paprika
Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...
Kan man vende sølvpapir forkert?
Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.
Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned
De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...
Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks
Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.
Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder
Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer.
Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme
Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...
Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade
Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...
Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme
Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig.
7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen
Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...
Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...
Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...
Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter
Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.
Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med
79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...
Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen
De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...