(ca. 6 pers.)
Du skal bruge:
2 store æbler (ikke melede)
stødt kanel
rørsukker
Sådan gør du:
Det er nemmest, hvis du har en kernehusudstikker til arbejdet, men det kan lade sig gøre med en skarp urtekniv af fjerne kærnehuset.
Tænd ovnen på 110° (helst på tørluft) Skær derefter æblerne i meget tynde skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Drys skiverne med kanel og sukker. Bag æblerne i ca. to timer, til de er helt sprøde. Vend dem gerne, men forsigtigt undervejs.
Jordbærcreme:
1/4 l piskefløde
vaniljesukker
friske jordbær i små stykker
Sådan gør du:
Pisk 2 dl fløde til skum, så risene trækker spor. Skær friske bær i små tynde stykker.
Smag fløden til med vanlijesukker og vend bærrene i. Stilles på køl, til den skal bruges.