Søde klovne
Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 2, 2006
Fotos: Marianne Bjerre
![]() (Ca. 12 stk.) Ingredienser: Grunddej: 250 g smør eller margarine 2 1⁄2 dl sukker 1 tsk. vaniljesukker 4 æg str. m/l 5 dl hvedemel 2 tsk. bagepulver flormelis frugtfarve slik Rør smør, sukker og vaniljesukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og bagepulver i dejen, og fordel den i 12 smurte muffinsforme. Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175°, og afkøl. Rør en glasur af flormelis og varmt vand. Tilsæt evt. lidt frugtfarve. Klovne: De færdige muffins pyntes med mini-slik som vist; øjne af smeltet chokolade, mund af pyntegele og næse af en tyggegummi eller sukkerkugle. Blæksprutter: Pynt med mini-flødeboller med øjne af hvide skumfiduser og smeltet chokolade. Arme af vingummiorme og -bælter. Blomster: De færdige muffins pyntes med en slikkepind, der er pyntet med mini-vingummi. Blade laves af runde, grønne sukkervingummier. |
![]() (Ca. 6 børn) Ingredienser: 600 g hakket oksekød 6 store burgerboller ketchup salathoved agurk gulerødder radiser tandstikkere Form, krydr og steg 6 bøffer. Smør den lune bolle med et tyndt lag ketchup. Læg den sammen omkring salat og bøf. Lav øjne af agurkeskiver med ketchup og næse af et stykke radise. Sæt begge fast med tandstikkere. Lav hugtænder af gulerødder og lange ben af agurkestrimler. |
![]() (Ca. 10 børn) Ingredienser: 1 pk. brunchpølser 1 rulle færdig pizzadej 1 agurk ispinde el. træspyd Halvér pizzadejen på den lange led, og skær den i strimler, der svarer til det antal pølser, der er i pakken. Pølserne kan evt. halveres. Stik hvert pølsestykke på en pind, og sno en dejstrimmel omkring, så pølsen holdes på plads. Læg pølserne på en bageplade, og bag dem i ca. 10 min. ved 220°. Skær 1⁄3 af en hel agurk på langs, så den kan stå. Stik de færdige pølsepinde heri. |
![]() (Ca. 10 børn) Ingredienser: 25 g smør 21⁄2 dl mælk 25 g gær 1 tsk. salt 1 tsk. sukker 1 æg ca. 1⁄2 kg hvedemel 6 skiver kogt skinke 1⁄2 dl pizzasauce 100 g revet ost Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælk, og lun det. Rør gæren ud heri, tilsæt salt, sukker og æg. Kom melet i lidt ad gangen, og ælt dejen igennem. Del den i 13 lige store stykker. Form et hoved af 2 stykker, tryk det fladt, og læg en skive skinke, lidt pizzasauce og ost midtpå. Fold dejen sammen omkring fyldet, og læg hovedet med sammenføjningen ned på en plade.Tril et stykke til hår som vist. Tril resten af stykkerne til boller, tryk dem flade, og pak dem sammen omkring 1⁄2 skive skinke, pizzasauce og ost. Lav 4 af bollerne aflange, så de ligner arme og ben. Lad pizzabollekonen hæve i 30 min., og bag hende ved 200° i ca. 30 min. Pynt hende med grøntsager som vist på fotoet. |
» Familiens idéside - klik her
Grøn spaghetti med carbonara inspiration
Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.
Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...
Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...
Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...
Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...
Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand
Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her.
Vafler på en ny måde
Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...
Sådan laver du klimavenligt smørrebrød
Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...
Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...
Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.
Sådan laver du en klimavenlig burger
Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...
Sådan laver du en klimavenlig lasagne
Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....
Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...
Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17.
Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift
Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.
Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!
Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...
Pandekagedag - 3 lækre opskrifter
Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!
Mørbradgryde med pølser og paprika
Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...
Kan man vende sølvpapir forkert?
Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.