Søde klovne

Gør ungernes fødselsdag ekstra festlig med hjemmebagte klovne, blæksprutter og pizzakone.
» Familiens idéside - klik her



Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 2, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foto: Marianne BjerreKlovne-muffins m.m.
(Ca. 12 stk.)

Ingredienser:

Grunddej:
250 g smør eller margarine
2 1⁄2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 æg str. m/l
5 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
flormelis
frugtfarve
slik

Rør smør, sukker og vaniljesukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og bagepulver i dejen, og fordel den i 12 smurte muffinsforme.
Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175°, og afkøl. Rør en glasur af flormelis og varmt vand. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.

Klovne:
De færdige muffins pyntes med mini-slik som vist; øjne af smeltet chokolade, mund af pyntegele og næse af en tyggegummi eller sukkerkugle. Blæksprutter: Pynt med mini-flødeboller med øjne af hvide skumfiduser og smeltet chokolade. Arme af vingummiorme og -bælter. Blomster: De færdige muffins pyntes med en slikkepind, der er pyntet med mini-vingummi. Blade laves af runde, grønne sukkervingummier.

Foto: Marianne BjerreEdderkoppeburger
(Ca. 6 børn)

Ingredienser:
600 g hakket oksekød
6 store burgerboller
ketchup
salathoved
agurk
gulerødder
radiser
tandstikkere

Form, krydr og steg 6 bøffer. Smør den lune bolle med et tyndt lag ketchup. Læg den sammen omkring salat og bøf. Lav øjne af agurkeskiver med ketchup og næse af et stykke radise. Sæt begge fast med tandstikkere. Lav hugtænder af gulerødder og lange ben af agurkestrimler.

Foto: Marianne BjerrePølsepinde
(Ca. 10 børn)

Ingredienser:
1 pk. brunchpølser
1 rulle færdig pizzadej
1 agurk
ispinde el. træspyd

Halvér pizzadejen på den lange led, og skær den i strimler, der svarer til det antal pølser, der er i pakken. Pølserne kan evt. halveres. Stik hvert pølsestykke på en pind, og sno en dejstrimmel omkring, så pølsen holdes på plads. Læg pølserne på en bageplade, og bag dem i ca. 10 min. ved 220°. Skær 1⁄3 af en hel agurk på langs, så den kan stå.
Stik de færdige pølsepinde heri.

Foto: Marianne BjerrePizza-bollekone
(Ca. 10 børn)

Ingredienser:
25 g smør
21⁄2 dl mælk
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
ca. 1⁄2 kg
hvedemel
6 skiver kogt
skinke
1⁄2 dl pizzasauce
100 g revet ost

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælk, og lun det. Rør gæren ud heri, tilsæt salt, sukker og æg. Kom melet i lidt ad gangen, og ælt dejen igennem. Del den i 13 lige store stykker.
Form et hoved af 2 stykker, tryk det fladt, og læg en skive skinke, lidt pizzasauce og ost midtpå. Fold dejen sammen omkring fyldet, og læg hovedet med sammenføjningen ned på en plade.Tril et stykke til hår som vist. Tril resten af stykkerne til boller, tryk dem flade, og pak dem sammen omkring 1⁄2 skive skinke, pizzasauce og ost. Lav 4 af bollerne aflange, så de ligner arme og ben. Lad pizzabollekonen hæve i 30 min., og bag hende ved 200° i ca. 30 min. Pynt hende med grøntsager som vist på fotoet.

» Familiens idéside - klik her
1. marts 2006
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Brændende kærlighed - På en ny måde

Klar dig gennem den kolde vinterperiode med denne lækre opskrift på en kødfri udgave af brændende kærlighed.

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.