Småkager for enhver smag

Få opskriften på en lækkerbidsken fra bogen "Masser af småkager".


Når kaffebordet skal dækkes er småkager altid et populært valg, og de små fristelser findes i utallige former, farver og smagsvarianter. I bogen “Masser af småkager” har Jacqueline Bellafontaine samlet en hel række unikke småkage-opskrifter – blandt andet småkager med tutti frutti-smag, mokkamudderkager og lavendel shortbread. Bogen byder også på mange gode tips og tricks til ingredienser, hjælpemidler og bagning sammen med børn.

Foto: Forlaget Olivia/Marie Louise AveryLavendel shortbread
Lavendler er et populært husråd mod søvnproblemer. Prøv en af disse duftende kager inden sengetid og sov sødt.

Ingredienser (18-20 stk.):
125 g sukker
4 tørrede lavendelblomster, økologiske og usprøjtede
225 g smør
225 g hvedemel
120 g malede ris eller rismel
1 knivspids salt
Ekstra lavendelblomster og sukker til pynt

Sådan gør du:
Læg bagepapir på to bageplader.

Bland sukker og lavendelblomster i ca. 10 sekunder i en foodprocessor.

Rør smør og sukker sammen, til det er lyst og cremet, og tilsæt så mel, malede ris eller rismel og salt og kør, til blandingen ligner brødkrummer.

Ælt dejen sammen med hænderne, og form den først til en kugle og derpå til en pølse. Tryk den ud til en lang blok, ca. 5 cm tyk, pak den i plastfilm og læg den i køleskabet i ½ time, eller til den er fast.

Varm ovnen op til 190 grader. Skær dejen i ca. ½ cm tykke skiver, og læg dem på pladerne. Bag småkagerne i 15-20 minutter, eller til de er gyldne. Drys dem med lavendelblomster og sukker, og lad dem stå på pladerne i 10 minutter, før du lægger dem til afkøling på en bagerist.

“Masser af småkager” er fra Forlaget Olivia, er på 192 sider og har en vejledende udsalgspris på 149 kroner.



Klik her for at få opskriften på Tiramisukager med mascarponecreme fra bogen “Masser af kager”.

Mest læste artikler