Skønne sommerdrikke

Få opskrifterne på syv læskende sommerdrikke. Hyldeblomstdrik, is-cafélatte, smoothie med jordbær og melon, rabarbersaft, limonade, iste og slush-ice.


Foto: Inge SkovdalHyldeblomstdrik
Hyldeblomstdrik er perfekt som velkomstdrink blandet med tør hvidvin eller mousserende vin som spumante, cava eller champagne. På en varm sommerdag er hyldeblomstdrik blandet med danskvand og et par skiver lime eller jordbær på myntekviste rigtig godt.

Foto: Inge SkovdalIs-cafelatte
4 glas

4 espresso eller 2 dl stærk kaffe, 4 tsk. sukker, 1/2 liter mælk, 1/2 liter vaniljeis

Rør sukkeret ud i den varme kaffe, og tilsæt mælk. Kom blandingen i en blender sammen med vaniljeis, blend det, og server straks.
Har du lyst til at variere kaffen lidt, så prøv fx at smelte lidt hakket mørk chokolade i den varme kaffe, tilsæt mælk, og blend med is, eller gør den kolde latte ekstra lækker med lidt cognac, bailey eller cointreau.

På næste side får du opskrifterne på en smoothie med jordbær og melon og en forfriskende rabarbersaft.


#br

Foto: Inge SkovdalSmoothie med jordbær og melon
4 glas

4 dl A 38 eller yoghurt, 1/2 kg friske jordbær, 1/2 kg melon, 75 g sukker.

Kom A 38, jordbær, melon og sukker i blenderen, og blend, til frugten er helt findelt. Server straks. Du kan også blande A 38 med andre frugter. Prøv fx med jordbær, banan og appelsin. Eller med hindbær og tranebærjuice – eller hindbær og fersken. Mængden af sukker afhænger af bærrene og frugternes sødme. Smag dig frem til sidst.

Foto: Inge Skovdal

Rabarbersaft
ca. 1 liter

1 kg rabarberstilke, 4 dl vand, ca. 200 g sukker.

Snit rabarberstilkene i mindre stykker. Bring derefter langsomt rabarber og vand i kog under låg, og lad det koge ved svag varme, til rabarberne er kogt ud. Sæt mosen til afdrypning i en sigte med et opvredet klæde i.

Kom den siede saft tilbage i gryden, tilsæt sukker, og kog op, til sukkeret er opløst. Smag saften til, skum af, og hæld den på rene flasker. Du kan sagtens lave en større portion, så saften kan gemmes lidt længere. Så skal du blot huske at tilsætte 1 tsk. atamon pr. liter saft.

På næste side får du tre lækre opskrifter på limonade, iste og slush-ice.

#br

Foto: Inge SkovdalLimonade
ca. 1 liter
5 citroner, 150 g rørsukker, 7 dl vand, 1 kvist frisk citronmelisse, isterninger.

Skær en halv citron i tynde skiver. Pres saften ud af resten af citronerne, og rør den sammen med sukker. Rør, til sukkeret er opløst, og bland med vand. Kom citronskiverne og en kvist citronmelisse i en kande, hæld saften over, og lad det trække lidt i køleskabet. Tilsæt isterninger lige inden servering.

Foto: Inge SkovdalIste med citron og mynte
Lav 1 liter god earl greyte eller grøn te. Tilsæt saften fra 1 citron, 100 g honning og 2-3 kviste schweizisk mynte. Sæt teen i køleskabet, til den er helt kold, og server den med isterninger eller knust is.

Foto: Inge Skovdal Slush-ice
Knus isterninger i en blender, som kan knuse is – eller brug evt. en kødhammer. Hæld en god frugtsaft over isen, blend det hurtigt, og server slushene i glas.

Mest læste artikler