Skønne sommerdrikke

Få opskrifterne på syv læskende sommerdrikke. Hyldeblomstdrik, is-cafélatte, smoothie med jordbær og melon, rabarbersaft, limonade, iste og slush-ice.

Af: Gitte Heidi Rasmussen, 407, 5. august 2004

Foto: Inge SkovdalHyldeblomstdrik
Hyldeblomstdrik er perfekt som velkomstdrink blandet med tør hvidvin eller mousserende vin som spumante, cava eller champagne. På en varm sommerdag er hyldeblomstdrik blandet med danskvand og et par skiver lime eller jordbær på myntekviste rigtig godt.






Foto: Inge Skovdal
Is-cafelatte
4 glas

4 espresso eller 2 dl stærk kaffe, 4 tsk. sukker, 1/2 liter mælk, 1/2 liter vaniljeis

Rør sukkeret ud i den varme kaffe, og tilsæt mælk. Kom blandingen i en blender sammen med vaniljeis, blend det, og server straks.
Har du lyst til at variere kaffen lidt, så prøv fx at smelte lidt hakket mørk chokolade i den varme kaffe, tilsæt mælk, og blend med is, eller gør den kolde latte ekstra lækker med lidt cognac, bailey eller cointreau.

På næste side får du opskrifterne på en smoothie med jordbær og melon og en forfriskende rabarbersaft.


#br

Foto: Inge SkovdalSmoothie med jordbær og melon
4 glas

4 dl A 38 eller yoghurt, 1/2 kg friske jordbær, 1/2 kg melon, 75 g sukker.

Kom A 38, jordbær, melon og sukker i blenderen, og blend, til frugten er helt findelt. Server straks. Du kan også blande A 38 med andre frugter. Prøv fx med jordbær, banan og appelsin. Eller med hindbær og tranebærjuice – eller hindbær og fersken. Mængden af sukker afhænger af bærrene og frugternes sødme. Smag dig frem til sidst.

Foto: Inge Skovdal

Rabarbersaft
ca. 1 liter

1 kg rabarberstilke, 4 dl vand, ca. 200 g sukker.

Snit rabarberstilkene i mindre stykker. Bring derefter langsomt rabarber og vand i kog under låg, og lad det koge ved svag varme, til rabarberne er kogt ud. Sæt mosen til afdrypning i en sigte med et opvredet klæde i.

Kom den siede saft tilbage i gryden, tilsæt sukker, og kog op, til sukkeret er opløst. Smag saften til, skum af, og hæld den på rene flasker. Du kan sagtens lave en større portion, så saften kan gemmes lidt længere. Så skal du blot huske at tilsætte 1 tsk. atamon pr. liter saft.

På næste side får du tre lækre opskrifter på limonade, iste og slush-ice.




#br

Foto: Inge SkovdalLimonade
ca. 1 liter
5 citroner, 150 g rørsukker, 7 dl vand, 1 kvist frisk citronmelisse, isterninger.

Skær en halv citron i tynde skiver. Pres saften ud af resten af citronerne, og rør den sammen med sukker. Rør, til sukkeret er opløst, og bland med vand. Kom citronskiverne og en kvist citronmelisse i en kande, hæld saften over, og lad det trække lidt i køleskabet. Tilsæt isterninger lige inden servering.

Foto: Inge SkovdalIste med citron og mynte
Lav 1 liter god earl greyte eller grøn te. Tilsæt saften fra 1 citron, 100 g honning og 2-3 kviste schweizisk mynte. Sæt teen i køleskabet, til den er helt kold, og server den med isterninger eller knust is.




Foto: Inge Skovdal Slush-ice
Knus isterninger i en blender, som kan knuse is – eller brug evt. en kødhammer. Hæld en god frugtsaft over isen, blend det hurtigt, og server slushene i glas.






5. august 2004 Gitte Heidi Rasmussen, 407
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.