Skøn frokost

Mad
Vi nyder de mange fridage og inviterer på lækker frokost ude eller indendørs.


Af Gitte Heidi Rasmussen idényt nr. 3, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foto: Marianne BjerrePåskelam (4-6 pers.)
Ingredienser:
600 g lammefilet
50 g smuttede finthakkede mandler
1-2 fed hvidløg
2 duske persille
3 myntekviste
salt, peber

Rul lammefileterne i hakkede mandler, krydderurter og knust hvidløg. Lad dem hvile i 15 min. inden stegning. Krydr med salt og peber, og steg dem ved jævn varme i 4-5 min. på hver side afhængigt af tykkelse. Lad dem hvile min. 5 min., inden de skæres i skiver.

Safran tabouleh
Ingredienser:
1 hakket løg
1⁄2 dl olivenolie
2 dl grov bulgur
1 knsp. safran
3 dl bouillon
1⁄2 citron (skal og saft)
1 agurk
1 bdt. forårsløg
3 myntekviste
150 g feta
rucola

Sautér løget i olie, til det er mørt, men uden at det tager farve. Tilsæt bulgur og safran, og varm det godt igennem. Hæld bouillon over, og lad det simre i 12 min. under låg. Bland den varme bulgur med citronsaft og -skal, og
sæt den til afkøling. Lige før servering fjernes kernerne fra agurken, og den skæres i tern. Forårsløgene snittes,myntekvistene hakkes, og det hele blandes med bulguren.
Drys til sidst med smuldret feta og rucola.

Parmawraps
Foto: Marianne Bjerre(6 pers.)

Ingredienser:
12 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke
1 stor håndfuld rucola/spæde salater
1 bdt. grønne asparges
60 g parmesan i store flager
2 spsk. ristede pinjekerner
salt, peber, olivenolie & balsamico


Skær den træede del på aspargesen fra, og halvér aspargesen på langs. Fordel aspargeserne og salat på skinken, og drys med parmesan og pinjekerner. Rul skinken om fyldet. Servér med brød samt olivenolie og balsamico til at dryppe hen over de færdige wraps.

Foto: Marianne BjerreBlinis m. fisk & skaldyr
(6 pers.)

Ingredienser:
30 blinis eller tynde skiver ristet flutes
200 g cremefraiche 18%
100 g røget laks i skiver
1 avocado citronsaft
100 g rejer basilikum
6 vagtelæg purløg
50 g stenbiderrogn dild
1 spsk. rødløg
2-3 sildefileter løgringe


Der lægges en skefuld cremefraiche på hver lun blinis, som hhv. pyntes med laks og avocado dryppet med citronsaft, rejer og en dusk basilikum, halve kogte vagtelæg og purløg, stenbiderrogn, hakket rødløg og dild samt små stykker marineret sild og løgringe.

Foto: Marianne BjerreNapoleonspåskekager
(8 stk.)

Ingredienser:
4 plader butterdej
75 g revet marcipan
1 æg til pensling
250 g mascarpone
2 dl piskefløde fintrevet citronskal
1⁄2 dl citronsaft
1-11⁄2 dl flormelis
4 kiwifrugter


Rul pladerne ud til dobbelt størrelse.
Læg halvdelen på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, drys med revet marcipan, og læg resten på som låg. Læg et stykke bagepapir hen over og en bageplade oven på, så butterdejen ikke hæver under bagningen.
Bag pladerne ved 200° i ca. 30 min., til de er gyldne og sprøde. Fjern plade og papir, og lad bundene køle helt af. Skær pladerne i 16 lige store stykker. Pisk mascarpone, flødeskum, citronskal og citronsaft sammen til en tyk og luftig creme. Smag til med flormelis, og fordel cremen på halvdelen af kagerne. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i skiver. Læg kiwifrugten oven på cremen, læg resten af pladerne på som låg, og drys med flormelis.

31. marts 2006
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.