Foto: Colourbox

Sådan udskærer du andestegen, så den ser ekstra lækker ud

Mortensaften er generalprøve på juleaften – med andesteg på bordet. Her er den ultimative guide til at skære anden ud. Imponér gæsterne!

Sådan udskærer/trancherer du andestegen perfekt

De fleste af os får kun andesteg to gange om året – Mortensaften og juleaften. Det kan virke uoverskueligt at tilberede og udskære fjerkræet, hvis man ikke er trænet i disciplinen tranchering, som det også kaldes.

Desuden er det ærgerligt at invitere gæster til et dejligt måltid, som går galt i den allersidste fase. Og kødet bevarer saften bedre, hvis det gøres på følgende måde: 

Video: Start med brystkødet og slut af med vinger

I videoen herunder kan du se, hvordan andestegen udskæres, trin for trin. Hvis du følger guiden, kan det ikke gå galt.

  • Fjern kødnåle og evt snor.
  • Fyld: Fyldet, i dette tilfælde de traditionelle æbler og svesker, tages ud. Læg det i en skål for sig selv og anret det ved siden af.
  • Brystkød: Find brystbenet, og skær på hver side af benet. Begynd i den højre side og gå i gang med at løsne kødet med kniven og fingrene (følg ribbenene). Fileten skæres i skiver på skrå og anrettes på et fad. Tip: Fadet må gerne være forvarmet.
  • Lår: Tricket her er at finde det punkt, hvor låret sidder fast. Det gør du med kniven rundt om skroget, og når du finder punktet, brækker du lårbenet fri med fingrene. Læg et snit i låret, så det deles mellem lår og overlår. På den måde bliver der fire lårstykker.
  • Vinger: Vingerne knækkes af ved at brække dem bagud.

 

 

6. november 2015
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Brændende kærlighed - På en ny måde

Klar dig gennem den kolde vinterperiode med denne lækre opskrift på en kødfri udgave af brændende kærlighed.

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...