Rammer du aldrig den helt rigtige tekstur og konsistens når du bager?
Rammer du aldrig den helt rigtige tekstur og konsistens når du bager? Foto: istockphoto

Sådan tjekker du om bollerne er færdigbagte

Er du træt af tørre, kedelige og ubagte boller? Med 5 disse huskeregler, vil du undgå mislykkede boller.

At bage sit eget brød og boller, kan være en kæmpe udfordring. Der skal tages mange forbehold og man skal være meget opmærksom under bagningen for at undgå de mest almindelige bagefejl.

Er du en af dem, som endnu ikke har fundet den sikre vej til perfekte hjemmebagte boller, skal du blot huske disse 5 råd. Ved at krydstjekke om bollerne er færdige, vil du med garanti undgå flere mislykkede boller.

1. Bank bollen i bunden

Når du tror dine boller er færdige, skal du tage dem ud af ovnen. For at tjekke om de egentlig er færdige, skal du blot banke dem let i bunden. Er lyden hul og rund, er bollerne færdige.

2. Brug et stegetermometer

Et stegetermometer kan effektivt og nemt vise om dine boller er færdige. Ase Solvej Hansen, Lektor på Københavns Universitet, har forsket i bagværk i mange år, og anbefaler at man bruger et stegetermometer når man bager. Dine boller skal have en kernetemperatur på 100 grader.

På den måde undgår du tørt og klægt brød.

3. En gylden og sprød skorpe

Mange eksperter og erfarne husmødre skal blot kigge på bollerne for at kunne afgøre, hvorvidt de er færdige eller ej. Det du skal holde øje med, er skorpen. Har bollerne en gylden og lettere sprød skorpe, er de formentlig færdige.

Men før du kan bruge dette trick, skal du kende din ovn godt. Nogle ovne fordeler varmen anderledes, hvilket kan resultere i en sprød skorpe, men en blød og klæg midte.

4. Tjek din ovn

Har du en gammel og slidt ovn, kan dens varmefordeling have en negativ effekt på dine boller. Er du i tvivl om din ovns varmefordeling og effektivitet, bør du få den tjekket af en professionel. Men inden du ringer efter teknikeren, kan du selv teste ovnens temperatur med et stegetermometer.

5. Følg opskriften

Det lyder måske banalt og essentielt - men når man bager, er det vigtigt at man følger opskriften nænsomt og præcist. Grænsen mellem et succesfuldt bagværk og fiaskoen er ikke lang, og der skal ikke meget til for at ødelægge en omgang boller. Så følg opskriften og bageanvisningen.

12. april 2016
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.