Hvidløgsbrød smager skønt, men giver desværre en forfærdelig ånde.
Hvidløgsbrød smager skønt, men giver desværre en forfærdelig ånde. Foto: Getty Images

Sådan slipper du nemt for hvidløgsånde

Hvidløg smager fantastisk, men giver den værste ånde. Der er dog en let løsning på problemet…

Historien om hvidløg

Hvidløg er siden oldtiden blevet brugt som naturmedicin. Det smagfulde løg blev dog ikke anvendt i madlavning i Europa før i 1600-tallet, men dengang uden at vinde nogen særlig plads i de danske køkkener.

Med inspiration fra Middelhavslandenes kogekunst fik hvidløget i 1960’erne et popularitetsboost, hvor man lærte at forfine anvendelsen af hvidløg i madlavning.

I dag anvendes hvidløg i alt fra smagfulde retter og saucer til krydderolier og meget mere.

Prøv denne fantastiske opskrift på rejer i hvidløg.

Hvorfor giver hvidløg dårlig ånde?

Hvidløg er med god grund en af verdens mest populære krydderier. Det smager simpelthen fantastisk! Desværre giver hvidløg også en rigtig dårlig ånde i op til flere dage efter indtagelse, men hvorfor egentlig?

Hvidløg indeholder organiske svovlforbindelser, der hurtigt nedbrydes efter at løgets cellevægge er brudt. Dette betyder altså, at optagelsen af hvidløg allerede sker i munden, når du spiser den kraftige smagsgiver.

Derudover transporteres hvidløgets svovlforbindelser i dine blodbaner, der blandt andet gør, at du udånder hvidløgslugten gennem dine lunger i op til flere dage efter indtagelse.

Opskrift på skøn og nem mørbradgryde.

Fødevarer der mindsker hvidløgsånde

Et kendt trick er at spise mad med et højt indhold af klorofyl, der indgår som et vigtigt led i planters fotosyntese. Her er der især tale om grøntsager og krydderurter, der siges at absorbere hvidløgets svovlforbindelser og dermed mindsker dårlig hvidløgsånde.

Derudover siges mælk at hjælpe på hvidløgsånde, da fedt i mælk kan bidrage til at skylle hvidløgets svovlforbindelser fra munden og ned i maven.

Liste: 6 fødevarer der mindsker hvidløgsånde

Spis eller drik en af disse 6 fødevarer ved indtagelse af hvidløg for at mindske din hvidløgsånde:

  1. Basilikum
  2. Grøn te
  3. Mælk
  4. Persille
  5. Spinat
  6. Æbler
29. august 2018
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...