Foto: YouTube

Sådan skærer du løg som en kok

Få her de bedste tricks til at skære løg som en professionel.

Når du skal vælge det løg, som du gerne vil have, så er et godt trick, at det flade løg som regel er lidt sødere end det helt runde løg. En god regel at følge er, at det flade løg er formet lidt mere som en ufo i forhold til den rundere form.

Så hvordan skal man skære dem?

Det første gode trick er, at man ikke skærer i løgets rodende, for det er her alle komponenterne sidder, som får dig til at trille tårer, når du skærer løg. Skær i stedet for fra den anden ende.

Hvis du vil lave løgringe, skal du skære fra toppen af løget. Så får du flotte løgringe, som fx er perfekte til hamburgere.

Vil du have halve ringe, så skærer du fra nord til sydpol, vende løgets flade side nedad og skærer som før.

Løg i tern kan også være lækkert til salat eller til hjemmelavede hotdogs. Hvis du nemt og hurtigt vil skære tern, så skærer du parallelt med dit skærebræt fra højre mod venstre, men uden at skære helt igennem. Derefter vender du løget og skærer oppefra, denne gang skærer du heller ikke hele vejen igennem. Til sidst skærer du oppefra og ned og voila! Så får du de mest perfekte løgtern.

Den sidste måde at skære løg på er at vende løget, så den flade ende ligger på skærebrættet. Så skærer du fra den runde side af løget mod den anden.

Sådan skal det gøres. I denne video vises det helt nøjagtigt, hvordan man skal gøre.

9. februar 2016
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Brændende kærlighed - På en ny måde

Klar dig gennem den kolde vinterperiode med denne lækre opskrift på en kødfri udgave af brændende kærlighed.

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...