Frokost i det grønne
Drag ud i det blå med gode venner. Når sulten melder sig, samles I om en tapasfrokost, hvor alle bliver mætte. Du behøver ikke få sved på panden, fordi årets skovtur ligger i dine hænder.
Her får du opskriften på en nem “madkurv”, hvor alle bliver mætte – og deltagerne selv bestemmer, hvordan maden sammensættes. Indkøbene passer til 6 personer.
Du skal bruge
- Et bundt nye gulerødder
- 1 glas cornichoner
- 1 bk. cherrytomater
- 200 g saltede mandler
- 1 italiensk pølse (300 g) (få den gerne skiveskåret)
- 200 g små mozarella-kugler
- 300 g serrano-skinke
- 1 lille glas pesto (efter smag)
- 200 g oliven (gerne blandede)
- ca. 200 g peberfrugt
- 2-3 gode oste efter smag
- 1 glas ingefær- eller havtorne-marmelade (til osten)
- Et godt italiensk brød el. flutes
- Drikkevarer (måske også kaffe i termokander)
- Køkkenrulle/servietter/vådservietter
- En skarp kniv (viklet ind i et viskestykke)
- Salt og peber
- Service – engangsservice eller måske glas og tallerkner fra genbrugsbutikken
- Bestik
- Plastposer til affald
Blødkogt, medium eller hårdkogt? Hvordan koges et æg perfekt?
Så skal der anrettes
- Frokosten ser delikat ud, hvis den anrettes.
- Brug plastlåg, viskestykker eller farvede papstykker beklædt med film.
- Rigtig service højner oplevelsen.
- Gå i genbrugsbutikken, så gør det ikke noget, hvis der “ryger” et glas.
Få gode råd til æltning, hævning og bagning af brød og bagværk.
Huskeliste inden afgang
- Læg drikkevarer på køl (husk vand).
- Skyl alle grøntsager. Skær dem ud, du ikke vil servere hele.
- Put grøntsagerne i små bøtter eller plastposer.
- Skær pølse og ost i mundrette bidder, og læg dem i passende emballage.
- Skær kagen ud.
- Fold den ind i et viskestykke (bruges som fad).
Velbekomme!