Skær æbler ud på denne måde og undgå brune æbler i madpakken.
Skær æbler ud på denne måde og undgå brune æbler i madpakken. Foto: iStock

Sådan laver du et æble til madpakken

Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Af: Nana Kristensen, 3. oktober 2017

Derfor bliver æblerne brune

Du kender det sikkert; du skærer æblet i både og kort efter bliver de kedelige brune og uappetitlige. Men hvordan kan det egentlig være?

Æbler indeholder fenoler, som er et stof, der beskytter mod mug og bakterier. Når æblet beskadiges eller skæres over, udsættes fenolerne for ilt, der grundet et enzym i æblet, kaldet polyfenoloxidase, sammensætter fenolerne og ilten til det brune pigment melanin, som beskytter kødet mod bakterier.

Sådan skærer du æblet, uden det bliver brunt

Så længe æblet ikke udsættes for ilt, vil det ikke blive brunt. Her guider vi dig til en smart metode, som holder æblet frisk dagen lang – selv i madpakken.

Sådan gør du: 

1. Fjern kernehuset med en kernehusfjerner og gem kernehuset.

2. Skær æblet i skiver på tværs.

3. Sørg for at samle skriverne tæt sammen.

4. Put til sidst kernehuset tilbage i æblet, så det samles til ét æble igen.

5. Sæt til sidst en elastik rundt om æblet, så du er sikker på, det bliver holdt sammen og dermed ikke tilsættes ilt fra luften.

6. Nu vil det holde sig frisk i madpakken, og det er klar til at blive delt i skiverne og spist.

3. oktober 2017 Nana Kristensen
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.