Foto: Knorr

Sådan laver du en klimavenlig spaghetti bolognese

Det behøver ikke være svært at skære ned for kødforbruget i hjemmet. Prøv denne opskrift på en lækker spaghetti bolognese fyldt med grønt fra Knorr. 

Der er efterhånden mange, der ønsker at skære ned for kødforbruget ved middagsbordet. I en travl hverdag ender indkøbskurven alligevel ofte med at være fyldt med hurtige retter, børnenes favoritter og gamle kendinge, og om vi vil det eller ej, er hovedingrediensen i disse retter ofte kød. Men sådan behøver det ikke at være. 

Det er nemlig muligt at tage det lette valg i butikken, og samtidig servere grønne og velsmagende retter ved bordet. Det viser Knorr med deres nye, klimavenlige opskrifter, som gør det nemt at erstatte noget af kødet i vores livretter med klimavenlige alternativer - og resterne fra grøntskuffen. 

I de kommende uger vil vi dele disse opskrifter med dig. Her får du opskriften på en lækker bolognese, som kan være en hjælp til at komme i gang med en lidt mere klimavenlig livsstil.

Opskrift I Klimavenlig spaghetti bolognese

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 1 brev Knorr Spaghetti Bolognese krydderimix
  • 1 dåse (400g) grønne linser, eller 250g tørre grønne linser, i blødsatte. Hvis du ikke ønsker en helt kødfri bolognese kan halvdelen af de grønne linser erstattes med 200g (en halv pakke) hakket øksekød
  • 1 løg, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 3 håndfulde hakkede eller revne grøntsager, f.eks. gulerødder, champignon, kål eller hvad du har i grøntskuffen
  • Revet parmesan 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2,5 dl. kold vand
  • 500g spaghetti
  • Frisk basilikum til pynt

Sådan gør du

  1. Varm olien op i en gryde og svits det hakkede løg og det pressede hvidløg.

  2. Kom grøntsagerne i gryden og svits dem af. 

  3. Tilsæt grønne linser, Knorr bolognese krydderimix og vand, og rør godt.

  4. Lad saucen koge op og sænk dernæst varmen. Lad retten simre i 15 minutter. Rør engang imellem.

  5. Kog spaghettien efter anvisning på pakken.

  6. Servér retten og top med revet parmesan og frisk basilikum.

26. september 2019
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Brændende kærlighed - På en ny måde

Klar dig gennem den kolde vinterperiode med denne lækre opskrift på en kødfri udgave af brændende kærlighed.

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...