Du kan sagtens bruge resterne fra grøntsagsskuffen.
Du kan sagtens bruge resterne fra grøntsagsskuffen. Foto: Knorr

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Vil du også gerne bidrage til at passe på kloden og vores fælles fremtid? 1/3 af alle de drivhusgasser, der udledes på verdensplan, stammer fra det, vi spiser. Derfor giver det rigtig god mening at tænke over, hvad vi putter i munden.   

Mange har dog en travl hverdag, og det kan være svært at få tid til at eksperimentere med nye retter, som alle i familien kan lide. Men det behøver ikke være så svært. Med små, enkle ændringer i familiens kost kan du være med til at gøre en forskel. 

Knorr har udviklet en række tips og opskrifter, som gør det nemt at erstatte kødet i dine livretter med klimavenlige alternativer - og resterne fra grøntskuffen. 

Vi deler i de kommede 6 uger nogle af disse opskrifter med dig - og vi håber, at det kan være en hjælp for dig til at til at komme i gang med en lidt mere klimavenlig livsstil. 

Vi lægger ud med denne opskrift på en lækker, klimavenlig lasagne. 

Opskrift: Klimavenlig lasagne

Til 4 portioner

Det skal du bruge

  • 1 pakke Knorr Lasagne Dinnerkit
  • 250g røde tørre linser, i blødsatte. Hvis du ikke ønsker en helt kødfri lasagne kan halvdelen af de røde linser erstattes med 200g (en halv pakke) hakket øksekød
  • 1 løg, hakket fint
  • 3 håndfulde hakkede, revede eller blendede grøntsager, f.eks. gulerødder, champignon, zucchini, eller hvad du har i grøntskuffen
  • 1 pose revet mozzarella
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 dl. mælk
  • 6 dl. kold vand

Tilbehør:

Salat af hakket grønkål med ristede græskarkerner og olieeddikedressing

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 °C varmluft. 

  2. Varm olien op i en gryde og svits det hakkede løg.

  3. Tilsæt grøntsager, tørre røde linser, Knorr lasagne sauce mix, mælk og vand. Rør godt og lad saucen simre indtil linserne er møre.

  4. Smør et ildfast fad med olie og kom lidt af saucen i bunden af fadet og dæk saucen til med lasagneplader. Forsæt indtil alle plader og sauce er brugt.

  5. Top lasagnen med revet mozzarella.

  6. Kom lasagnen i ovnen i 25-30 minutter. Lad lasagnen sætte sig i 5 minutter før servering.

  7. Hak grønkålen og kom i en stor skål. Top med ristede græskarkerner og olieeddikedressing.

... Velbekommen! 

11. september 2019
Mere om Mad

Sådan laver du en klimavenlig chili sin carne

Det behøver ikke være svært at skære ned for kødforbruget i hjemmet. Alt det kræver er de rigtige retter. Her får du opskriften på en lækker og let chili sin carne med masser af grøntsager og smag fra Knorr. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...