Det er let at lave en bæredygtig burger.
Det er let at lave en bæredygtig burger. Foto: Knorr

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredienser. Her får du opskriften på en virkelig god burger, som giver både god smag og samvittighed

Hvis du hører til de mange, der elsker at sætte tænderne i en god burger, men har det lidt skidt med dit forbrug af hakket oksekød, har vi den perfekte opskrift til dig: klimavenlig burger med lækker bearnaise-mayo. 

Knorr har udviklet en række alternative og klimavenlige retter på nogle af danskernes absolutte favoritretter, som vi deler med dig over 6 uger. Vi har tidligere delt opskrifter på lasagne, chili sin carne og spaghetti bolognese, og nu er turen kommer til burgeren.

Få opskriften her.

Opskrift I Klimavenlig burger med bearnaise-mayo

Til 4 portioner

Det skal du bruge

Bøf

  • 1 dåse kikærter (400g) eller 250g tørre kikærter, i blødsatte og kogte
  • 1 terning Knorr Grøntsagsbouillon, smuldret
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 4 spsk. mel
  • 1 spsk. rasp

Ingredienser til stegning

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 dl. rasp

Bearnaise-mayo

  • 1 brev Knorr Bearnaise Sauce 
  • 6 spsk. Hellmann’s mayonaise 

Tilbehør til burger

  • Burgerboller
  • Tomat
  • Salat
  • Agurk
  • Rødløg
  • Ovnstegte kartofler eller pommes frites.

Sådan gør du

  1. Hæld vandet fra kikærterne og mix ingredienserne til burgerbøfferne i en foodprocessor, i en blender eller med en stavblender indtil farsen er jævn. 

  2. Kom olie på hænderne, del farsen i fire kugler og tryk hver kugle flad til en bøf på en tallerken med rasp. Vend bøffen så der kommer rasp på begge sider. 

  3. Varm olie på panden og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side indtil de har en sprød skorpe.

  4. Imens bøfferne steger blandes et brev Knorr Bearnaise Sauce med Hellmann’s mayonaise til en bearnaise-mayo.

  5. Saml burgeren med bøfferne, bearnaise-mayoen og det resterende tilbehør. Server resten af bearnaise-mayoen til de ovnstegte kartofler eller pommes frites.

... Velbekomme!

2. oktober 2019
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous vide-teknikken, der giver mørt og saftigt kød.

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...