Sådan slår du ægget ud med én hånd

Mad

Du har sikkert set de professionelle kokke gøre det. Måske er du ret misundelig på, at deltagerne i 'Den store bagedyst' bare har helt styr på, hvordan man med en enkelt hånd slår et æg hurtigt og nemt ud. 

Foto: istockphoto

I virkeligheden er det ikke en særlig stor udfordring at lære. Det eneste du skal bruge er et Gallus Gallus Domesticus. Eller også bare kaldet et kyllingeæg.

Den mest robuste del af ægget er toppen, som kan klare mest pres. Det er blandt andet derfor, at hønen sidder på toppen af ægget, når det ruger. Den mest sårbare side af ægget er midtersiden. Det er her, vi slår ægget i stykker.

Øv dig ved hjælp af to bordtennisbolde og en fem-krone. Hold den ene bold med din tommelfinger, pegefinger og langefinger. Brug ringefingeren og lillefingeren til at holde den anden bold ind mod håndfladen. Placér mønten mellem de to bolde. Løft langsomt den første bold, så mønten falder ud.

Hvis du føler dig sikker nok, så kan du gå i gang med at øve dig med rigtige æg. Slå midtersiden af ægget på siden af en skål. Skil ægget ad med den samme bevægelse, som var det de to tennisbolde og lad ægget glide ned i skålen eller ned på panden.

Voilá! Nu kan du slå et æg som Mette Blomsterberg ville gøre det.

30. marts 2016
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...