Sådan slår du ægget ud med én hånd

Du har sikkert set de professionelle kokke gøre det. Måske er du ret misundelig på, at deltagerne i 'Den store bagedyst' bare har helt styr på, hvordan man med en enkelt hånd slår et æg hurtigt og nemt ud. 


I virkeligheden er det ikke en særlig stor udfordring at lære. Det eneste du skal bruge er et Gallus Gallus Domesticus. Eller også bare kaldet et kyllingeæg.

Den mest robuste del af ægget er toppen, som kan klare mest pres. Det er blandt andet derfor, at hønen sidder på toppen af ægget, når det ruger. Den mest sårbare side af ægget er midtersiden. Det er her, vi slår ægget i stykker.

Øv dig ved hjælp af to bordtennisbolde og en fem-krone. Hold den ene bold med din tommelfinger, pegefinger og langefinger. Brug ringefingeren og lillefingeren til at holde den anden bold ind mod håndfladen. Placér mønten mellem de to bolde. Løft langsomt den første bold, så mønten falder ud.

Læs også: Så lang tid skal et blødkogt æg have

Hvis du føler dig sikker nok, så kan du gå i gang med at øve dig med rigtige æg. Slå midtersiden af ægget på siden af en skål. Skil ægget ad med den samme bevægelse, som var det de to tennisbolde og lad ægget glide ned i skålen eller ned på panden.

Voilá! Nu kan du slå et æg som Mette Blomsterberg ville gøre det.

Mest læste artikler